Akaryakıt bayilerinin gece kapatılması masada

Akaryakıt bayilerinin gece kapatılması masada

Corona salgını tedbirleri paralelinde ilan edilen kısmi sokağa çıkma yasakları ve birçok işyerinin evden çalışmaya geçmesi ile akaryakıt bayileri satışlarının yüzde 60 ila 75’ini kaybetti.

TABGİS Genel Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, iş kayıplarının şehirler arası ulaşımın yasaklanması ile daha da arttığını, geceleri akaryakıt bayilerinin kapatılmasının değerlendirildiğini söyledi.

Akaryakıt bayilerinin içinde yer alan marketlerin satışları da yüzde 60'a yakın geriledi. Zülfikar, “süpermarket kalabalığına girmek istemeyenlerin belirli ürünlerde akaryakıt bayilerinin marketini tercih ettiğini” belirtti.

Zülfikar, Türkiye'de yer alan 13 bin akaryakıt bayiinin toplam 250 bin kişiye istihdam yarattığını belirterek, “Biz çalışanlarımızı ücretsiz izine çıkartmıyoruz. Ücretli izinler başladı. Geceleri bazı bayilerin kapatılması teklifimize yanıt bekliyoruz” dedi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS), corona virüsü salgını ve olumsuz ekonomik koşullara rağmen 24 saat vatandaşlara hizmet veren akaryakıt istasyonu sahipleri ve çalışanlarına teşekkür etti. 

Özlem Ermiş BEYHAN / SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum