Air France 15 Müslüman yolcuyu uçağa almadı! Nedeni Trump

Air France 15 Müslüman yolcuyu uçağa almadı! Nedeni Trump

Dünyaca ünlü havayolu şirketi Air France 15 Müslüman yolcusun uçak kabul etmediğini açıkladı. Kararın gerekçesi Trump'ın Müslümanların ağırlıkta olduğu 7 ülkeye uyguladığı yasağa dayandırıldı.

Air France yaptığı açıklamada bu kararı ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 İslam ülkesine uyguladığı giriş yasağı nedeniyle alındığını belirtti. Bilindiği gibi 45. ABD Başkanı Donald Trump, hem ülkeye göçü engellemek hem de terör saldırılarının önüne bir set çekmek için Müslümanların ağırlıklı olduğu 7 ülkenin vatandaşlarına 90 gün boyunca ülkeye giriş yasağı getirmişti.  Yasak ülkede tartışma konusu olurken Air France'ın Müslüman yolcuları uçağa almadığı ortaya çıktı. Air France'dan yapılan açıklamada şimdiye kadar ABD'ye gitmek için bilet alan ya da aktarma yapan 15 yolcunun uçağa binişinin engellendiği bilgisi verildi Air France ayrıca uçuşu iptal edilen yolcularla ilgilenildiğini, hiçbirinin havaalanında mahsur kalmamalarının sağlandığı belirtildi.
Hangi ülkeler için yasak getirilmişti?

Trump'ın 27 Ocak Cuma günü imzaladığı başkanlık kararnamesiyle Irak, Suriye, İran, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarına 90 gün süreyle ülkeye giriş yasağı getirmişti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.