Ağır sanayi, Avrupa’nın proje kargo talebini tetikliyor

Ağır sanayi, Avrupa’nın proje kargo talebini tetikliyor

Avrupa ağır sanayisinde görülen cesaret verici büyüme rakamları bölge çapında dökme yük taşımacılığı hizmetlerine talebin artacağına işaret ediyor.

Endüstriyel üretim ve inşaattaki mevcut yükselme eğilimi devam ettiği takdirde Avrupa’nın, önümüzdeki on yıl boyunca proje kargo fırsatları için önemli bir kaynak olmaya devam edeceği öne sürüldü.

21-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 11.000’den fazla sektör profesyonelini ağırlayan Breakbulk Europe 2019 öncesi bir açıklama yapan organizasyon yetkilileri,  Almanya’nın işlek liman şehri Bremen’de 21-23 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarın; yük sahipleri, nakliye şirketleri ve nakliye aracıları dahil dökme yük uzmanlarıyla bire bir temas kurmak için ideal platform olduğunun altını çiziyor.

Eurofer Başkanı Geert Van Poelvoorde’ye göre 2017 boyunca çeliğe olan talep toplamda %2,9 arttı. 2017’de, bir önceki yıla kıyasla inşaat çeliğine olan talep %4,8 artarken otomotiv sektörünün çelik ihtiyacı %6 arttı.

Endüstriyel üretim kapasitesinin de artacağına kesin gözüyle bakılıyor; bu da bölgedeki proje kargo ihtiyaçlarının artması anlamına geliyor. Avrupa’da son 40 yıldır ilk kez bir çelik üretim tesisinin temelleri Nisan 2018’de atıldı ve Avrupa’nın dört bir yanında 3 araç üreticisi yeni fabrikalar açmayı planlıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.