Afrika’nın en büyük limanına Türk römorkörü

Afrika’nın en büyük limanına Türk römorkörü

Kenya’nın ana ticaret limanı Mambosa için Kenya Ports Authority (Kenya Liman Otoritesi) ile anlaşan Med Marine, 42 metre uzunluğuyla kıta için üretilen en büyük römorkörlerden birini teslim edecek.

Türk denizcilik endüstrisinin önemli oyuncularından biri Med Marine Holding. 1995 yılında kurulan şirket, 300’den fazla deniz personeline iş imkanı veriyor. Dünyanın birçok yerinde kurtarma hizmetleri, kılavuzluk gibi hizmetlerde bulunan Med Marine’in en önemli işi ise römorkör inşaatı. Dünyanın hemen hemen her önemli denizine Türk römorkörü gönderen şirket, Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya geniş bir coğrafyaya ihracatta bulunuyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin “İhracatta ilk 1000 Firma” listesinin Gemi ve Yat İhracatı kategorisinde yıllardır ilk sıralarda yer alan şirketin römorkördeki siparişi ise Afrika kıtasının en büyük limanı Mambosa…

Kenya'nın ticaret kapısı

Kenya’nın ana ticaret limanı Mambosa için Kenya Ports Authority (Kenya Liman Otoritesi) ile anlaşan Med Marine, 42 metre uzunluğuyla kıta için üretilen en büyük römorkörlerden birini teslim edecek.

Şirketin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre “RAstar 4200” türündeki römorkör, 120 ton çekiş gücüne sahip. Römorkör, Med Marine tarafından Kenya Liman Otoritesi’ne 2021 yılında teslim edilecek.

Geçen yıl Guatemala ile anlaşma imzalayan Med Marine, Pasifik Okyanusu’nun en büyük limanı olan Puerto Quetzal için Saam Guatemala adlı şirket ile anlaşmıştı. Yine geçen yıl Ortadoğu’da önemli bir anlaşma imzalayan Türk şirket, Abu Dhabi Ports’tan sipariş almıştı. Şirketin römorkör ve gemi sattı ülkeler arasında Cape Verde, İtalya, Kolombiya, İngiltere, Almanya gibi ülkeler dikkat çekiyor. Şirketin çalıştığı firmalar arasında Akdeniz’in önemli römorkör operatörlerinden İtalyan Rimorchiatori Riuniti Group da var.

Ereğli'de 3 tersanesi var

Karadeniz Ereğli’de 3 farklı tesisi bulunan Med Marine’e bağlı Ereğli Tersanesi, 160 bin metrekarelik alandaki üretimle aynı anda 12 römorkör inşaatı gerçekleştirebiliyor. USMED Gemi adlı tersane 25 bin 600 metrekarelik alana kurulu. Bu tersanede yılda 8 bin ton çelik işleme kapasitesi var.

MEDYILMAZ ise Med Marine bağlı üçüncü tersane. 15 bin metrekarelik alana kurulu tersanenin ise çelik işleme kapasitesi 6 bin ton. Hatırlanacağı üzere Med Marine, haciz nedeniyle 4 yıl İskenderun Körfezi’nde demirli olan ’Aqua Herkules’ isimli yolcu gemisini 20 milyon liraya satın alarak gündeme gelmişti.

Kerim ÜLKER - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.