Adın Angela Merkel olsa ne yazar !

Adın Angela Merkel olsa ne yazar !

Almanya Başbakanı Şansölye Angela Merkel, Arjantin’deki G-20 Zirvesi’ne gecikmeli olarak katılıyor. Sayın Başbakan, bu yazının yazıldığı saatlerde zirve başlayalı 1.5 gün olmasına karşın, henüz Arjantin’e ulaşmamıştı. Bakın niçin?

MERKEL NİYE ARJANTİN’E GECİKMELİ GİDİYOR?

Şansölyenin uçağı Berlin’den sorunsuz kalkıyor, ancak Hollanda üzerinde arızalanıp, Köln havalimanına zorunlu iniş yapıyor. Yeni bir uçak bulunacak. Koskoca Almanya Başbakanı, uçak bulunamaz mı? Tabi ki hemen bulunuyor. Ancak, sorun kabin ekibi. Tamam uçak verelim de diyorlar, uçuş ekibi yok. Niye mevcut ekiple gitmiyor diye sorabilirsiniz? Bu sorunun yanıtı gayet basit: Çünkü, Almanya’da hayatın her alanında sendika var ve çalışma koşulları ile saatleri belli.

Hemen Lufthansa’ya haber salınıyor. Maalesef Lufthansa’nın Arjantin uçağı tıklım tıklım ve tek kişilik bile yer yok. Sonunda Şansölye’ye, Madrid üzerinden aktarmalı gitmesi öneriliyor. Başka çare yok, dünyanın en büyük 5 ekonomisinden birine sahip, teşbihte hata olmaz “Avrupa Birliği’nin Başkomutanı” aktarmalı Madrid’e oradan da tarifeli seferle Arjantin’e yolculuğa başlıyor. Bu arada, gazetecilerin ve heyette yer alanların yarısından çoğunun eve döndüğünü de ekleyelim.

Ne diyelim koskoca Almanya’nın tek başbakanlık uçağı var. Birkaç tane olaydı, biri arızalanırsa diğerine binerdi. İtibarlı ve öngörülü olmak başka bir şey.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.