Açık deniz Rolls-Royce’u Tuzla’da inşa edilecek

Açık deniz Rolls-Royce’u Tuzla’da inşa edilecek

Havacılığın yanı sıra denizcilik alanında da faaliyet gösteren Rolls-Royce, Norveçli bir şirket için inşa edeceği çok amaçlı açık deniz gemisini...

Havacılığın yanı sıra denizcilik alanında da faaliyet gösteren Rolls-Royce, Norveçli bir şirket için inşa edeceği çok amaçlı açık deniz gemisini Tuzla’da inşa etmeye karar verdi. Beşiktaş Tersanesi’nde inşa edilecek gemi, tamamen yeni bir tasarım ve donanıma sahip olacak.

Norveçli armatörlük şirketi Myklebusthaug Management ile 12 milyon sterlin tutarında anlaşma imzalayan Rolls-Royce, bu kapsamda geminin tasarımının yanı sıra entegre güç ve tahrik sistemleri, ekipmanlarının sağlanmasından da sorumlu olacak. “UT 7521 WP” kod adlı 98.9 metrelik gemi, çeşitli açık deniz görevlerinde kullanılacak ve dalga yarıcı pruvaya sahip olacak. Rolls-Royce Türkiye Bölge Direktörü Patrick Regis, şunları söyledi:

“Rolls-Royce Türk gemi inşa sanayisi ile pek çok ticari ve askeri projelerde birlikte çalıştı. UT, tasarım özellikleriyle dünyada referans teşkil edecek. Petrol ve doğalgaz operasyonlarının en zorlu şartlarına bile dayanacak mükemmellikte” dedi.

Geminin 2016 yılının ikinci yarısında teslim edilmesi planlanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.