Abonman kartlarında hak kaybı olmayacak!

Abonman kartlarında hak kaybı olmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Temmuz 2016 tarihinden itibaren toplu ulaşımın ücretsiz olması dolayısıyla abonman kart kullanan vatandaşların hak kaybına uğramayacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada,  geçerlilik tarihi 16-31 Temmuz 2016 arasına denk gelen abonmanlıklar için ücretli  ulaşımın başladığı 1 Ağustos 2016'dan itibaren uygun süre uzatımlarının gün  olarak abonman kullananların kartlarına otomatik yükleneceği, 20 Temmuz  itibariyle abonmanlığı biten mavi kartlara 1 Ağustos 2016’dan itibaren 5 gün  ilave edileceği kaydedildi.

Açıklamada, uygulamanın detayları şöyle anlatıldı:

"26 Temmuz itibariyle abonmanlığı biten karta 1 Ağustos 2016’dan  itibaren 11 gün ilave edilecek. 16 Temmuz öncesinde yüklenmiş ve son kullanma  tarihi 1 Ağustos ve daha ileri tarih olan abonman kartın son kullanma tarihi 16  gün ötelenecek. 22 Temmuz’da mavi kart yüklenmiş karta, abonman son kullanma  tarihinden itibaren 10 gün ilave edilecek. 27 Temmuz’da mavi kart yüklenmiş  karta, abonman son kullanma tarihinden itibaren 5 gün ilave edilecek. 1 Ağustos  2016 ve sonrası tarihlerde yüklenen abonmanlar için süre uzatımı  olmayacaktır. Abonman kart kullanıcıları otomatik dolum makinelerine (Biletmatik  ve OSM cihazlarına) kartlarını okuttuklarında süre uzatımı otomatik  gerçekleşecektir. 1 Ağustos 2016 itibariyle bu özellik tüm biletmatik ve  OSM’lerde aktif olacaktır. Toplu taşımanın ücretsiz olduğu tarihlerde yüklenen  abonmanlıklar için süre uzatımı yapılabilecek. Süre uzatımının otomatik  yapılabilmesi için 1 Ağustos 2016 tarihinden sonra yeni abonmanlık yüklenmemesi  gerekir. Otomatik süre uzatımı özelliği 16 Ağustos 2016 tarihine kadar  yapılabilecek."

Açıklamada, 16-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında geçerli abonmanı  olup, otomatik süre uzatımı yapmadan 1 Ağustos 2016’dan sonra yeni abonman  yüklemiş olanların, Belbim Müşteri Hizmetleri’ne başvurması istenerek, süre  uzatımı dışında abonmanlar için ücret iadesi yapılmayacağı belirtildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.