ABD'li Türkler, TIR'larını satıyor

ABD'li Türkler, TIR'larını satıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde geçtiğimiz yıl aşırı talep olan TIR taşımacılığı ve TIR şoförlerine ilgi bu yıl azaldı. Sektörde bir çok kişi işten çıkarılırken, TIR sahipleri de iş yokluğundan araçlarını parka çekti.

Geçtiğimiz yıl yıllık 200 bin dolar kazanan TIR şoförlerinin kazancı bu yıl enflasyona rağmen %40 düşerken, iş hacmide azaldı. Bir çok sektörde taşımacılık maliyetini düşürmek için farklı yöntemlere yönelirken, Eyaletler arası taşımacılıkta treni kullananlar arttı.

Başta petrole yapılan zam olmak üzere otomotiv sektöründeki yedek parça fiyatlarındaki artış TIR taşımacılığındaki maliyeti yükseltiyor. Yakıt maliyeti TIR sahiplerini zorlarken lastik ve diğer yedek parça maliyetide etkiliyor. Hal böyle olunca giderler geliri karşılamadığını dile getiren TIR şoförleri, "Lastik fiyatı arttı, yakıt fiyatları arttı, bakım fiyatları arttı ama biz halen geçen yılın fiyatlarıyla yollarda gidip geliyoruz. Artık eve ekmek götüremez hale geldik. Bir çok arkadaş TIRlarını parka çekti. Bazıları ise satışa çıkarttı. " dedi.

KAYNAK: ABDPOST.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.