ABD'de ilk Türk deposu hizmete alındı

ABD'de ilk Türk deposu hizmete alındı

Türk ihracat firmalarına hizmet vermesi amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kurulması planlanan 2 ana depo ve 19 cep depodan 2 tanesi ihracatçılara hizmet sunmaya başladı.

Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağları (YLDA) projesinde ilk depo New Jersey’de açıldı.New Jersey’deki ana depo ve buna bağlı çalışacak Savannah’daki cep depoda; Türk ihracatçıları ürünlerini stoklamaya başladı. ABD’deki depoları açan firma ihracatçılara depoları bir süreliğine ücretsiz olarak kullandıracak. Ücretsiz depolama için başvuran ihracatçılara ABD’deki firma yöneticileri belirli bir metrekare ve süre verecek. Böylece hem ihracat yapan firmalara destek sağlanacak hem de YLDA’ların üreticiler tarafından bilinirliği artırılacak.

AVRUPA’DA DA AÇILACAK

ABD’de faaliyete geçen depoların yanı sıra Avrupa’da 4 tane merkez depo ve 34 cep depo yakın zamanda faaliyete geçecek. İtalya, Fransa, İspanya ve Hamburg’da kurulacak merkez depoların yanı sıra tüm kıtalarda bu depoların kurulması için çalışmalar yapılıyor. Afrika kıtasında YLDA için fizibilite çalışması gerçekleştirilirken YLDA’ların kurulmasıyla oluşacak lojistik ağ Türk ihracatçısının pazarlarda daha etkin olmasında büyük rol oynayacak.

TÜM HİZMETLER TEK ÇATIDA

Faaliyete geçen depolar gümrükleme işlemi, depoculuk ve taşımacılık hizmetleri, katma değerli lojistik hizmetleri ve tedarik zinciri yönetimi gibi hizmetleri sunuyor. Tüm dünyada kurulacak olan YLDA’lar deponun olduğu ülkenin plakasıyla 50 ticari aracı garajında bulunduracak, böylece lojistik operasyonlarda aksama yaşanmayacak. Ayrıca bu YLDA’ları merkezi Türkiye’de olan ve sermayesinin en az yüzde 51’i Türk olan şirketler kurabilecek. Bu lojistik üsler en az 5 bin metrekare depolama alanına sahip olmak zorunda.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.