ABD üsleri vuruldu, İran'da yolcu uçağı düştü

ABD üsleri vuruldu, İran'da yolcu uçağı düştü

İran, ABD'nin Irak'taki iki üssünü vurdu. Yine aynı zaman biriminde İran İmam Humeyni Havalimanı'ndan Kiev'e gitmek için kalkan Ukrayna Havayolları'na ait bir yolcu uçağı düştü. 180 yolcusu bulunan uçakta kurtulan olmadığı bildirildi.

İran Devrim Muhafızları, saldırının Kasım Süleymani’ye yönelik 3 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen suikasta misilleme olduğunu duyurdu.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre; Devrim Muhafızları “ABD’nin terörist ordusuna üslerini veren tüm Amerikan müttefiklerini uyarıyoruz ki İran’a karşı saldırgan bir hareketin başlangıç noktası olan her toprak hedef alınacaktır” açıklaması yaptı.

TRUMP: HER ŞEY YOLUNDA

İran’ın Irak’taki ABD üslerini vurmasının ardından Başkan Donald Trump’tan ilk açıklama geldi. Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Her şey yolunda! Irak’ta bulunan iki askeri üsse İran’dan füze fırlatıldı. Kayıp ya da hasar değerlendirmesi şu anda yapılıyor. Şimdiye kadar çok iyi! Dünyadaki her yerde fersah fersah en güçlü ve donanımlı orduya sahibiz. Yarın sabah bir açıklama yapacağım.”

İran’da 180 kişi taşıyan yolcu uçağı düştü! Maalesef…

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, Ukrayna Uluslararası Havayolları’na ait 180 yolcu ve mürettebat taşıyan Boeing 737 tipi uçağının İmam Humeyni Havalimanı’ndan kalktıktan sonra teknik problemler nedeniyle düştüğünü aktardı.

Reuters’ın haberine göre; uçağın, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek için havalandığı öğrenildi.

İran Acil Tıbbi Hizmetler Departmanı Başkanı Pirhüseyin Kolivand, uçağın alev aldığını ve sağ kurtulan olma ihtimalinin olmadığını duyurdu:

Uçak, İran’ın Kasım Süleymani suikastı nedeniyle ABD’ye Irak’ta yaptığı misillemenin hemen ardından düştü.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.