ABD, Kürt petrolündeki engeli kaldırdı

ABD, Kürt petrolündeki engeli kaldırdı

ABD'nin Teksas eyaleti mahkemesi, Kürt Yönetimi tarafından gönderilen petrolün ABD topraklarında satılabileceği yönünde karar aldı. Geçtiğimiz haftalarda...

ABD'nin Teksas eyaleti mahkemesi, Kürt Yönetimi tarafından gönderilen petrolün ABD topraklarında satılabileceği yönünde karar aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'nin Ceyhan Limanı üzerinden Teksas'ın Galveston Limanı'na doğru hareket eden Kürt petrolünü taşıyan Kalvatra adlı gemiyi merkezi Bağdat hükümeti Teksas mahkemesine şikayet etmişti.

Bir milyon varil petrolü taşıyan gemi Teksas'ın Galveston Limanı'na yaklaşmasına rağmen yükünü boşaltmadan mahkeme kararı ile durdurulmuştu.

Mahkemenin kararının ardından bu kez Kürt Yönetimi de merkezi Bağdat Hükümetine karşı dava açtı. Yaklaşık 2 hafta devam eden hukuki sürecin ardından, Teksas mahkemesi Kürt Yönetimi lehinde bir karar aldı.

Mahkemenin kararına göre, Kürt Yönetimi'nin petrolü ABD topraklarında satılabilecek. Mahkeme ayrıca satış için ABD'nin yasalarına göre bir yasak bulunmadığına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.