AB Dijital Egemenlik Alanı ve Lojistiğin Dijitalleşme Süreci logitrans'ta

AB Dijital Egemenlik Alanı ve Lojistiğin Dijitalleşme Süreci logitrans'ta

Lojistiğin dijitalleşme sürecindeki deneyimleri Logitrans Fuarı'nda ele alınacak

Avrupa Birliği’nin lokomotifi Almanya, dijital egemenlik eko sistemine doğru önemli bir adım attı. “Geçtiğimiz günlerde Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı Müsteşarı Dorothee Bär İspanyol meslektaşı Carme Artigas ile ortak bir bildirge imzaladı” bilgisini veren EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, bildirgenin; “sınır ötesinde işleyen ve aynı zamanda devlet tarafından verilen kimlik belgelerine ve dijital kanıtlara dayanan bir dijital kimlik ekosistemi oluşturulmasına ilişkin olduğunu” belirtti.
eko-mmi-fuarcilik-idari-direktoru-ilker-altun.jpgDijital kimliğe yönelik açıklamasında; “2014 yılında fuarımızın açılışını da yapan Dorothee Bär; okul diplomasından ehliyetlere kadar her şeyi kapsayacağı belirtilen ‘öz egemen kimliğin’ Avrupa’nın küresel dijital egemenliğine yönelik önemli bir adım olduğunu belirtiyor,” diyen İlker Altun, Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda lojistiğin dijitalleşmesine yönelik etkinliklere değindi. İlker Altun, “Lojistiğin dijitalleşmesi’nde pandeminin etkisi” konulu panelde önemli paylaşımlar yapılacağını açıkladı ve panelin içeriğine ilişkin olarak şu bilgileri verdi:
“Lojistik şirketlerinin pandemi ortamındaki dönüşümüne ilişkin süreç ilgi çekici. Panellerimizden biri bu sürece odaklanacak. İçinde bulunduğumuz ortam, tüm endüstrileri temel faaliyetlerinin dijital dönüşümünü hızlandırmaya veya en geç şimdi başlatmaya teşvik ediyor. Edindiğimiz bilgiler bize; karantina sürecinde ulaşım, havacılık, nakliye şirketleri, limanlar ve havaalanlarının özellikle sert darbe aldığını gösteriyor. Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Almanya'daki dört şirketten birinin Corona krizi nedeniyle yüzde 50'den fazla gelir kaybı yaşadığını tahmin ediyor. Artık toparlanma ve yaraları sarma zamanı. 10-12 Kasım 2021 tarihlerinde İFM 9-10 numaralı hollerde açık bulunacak olan Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, çok güçlü bir iletişim ortamı sağlayacak. Bu ortamda bulunanlar yaralarını daha hızlı saracak ve elbette kazanacak olanlardır.”
İlker Altun, fuar ortamının önemine bir kez daha vurgu yaparak sözlerini; “Hep birlikte hareket edersek işler daha hızlı çözüme kavuşur. Özellikle lojistik firmalarının pandemi sürecinde dijitalleşme konusu ile yaşadıkları deneyim fuarın odak noktası olacaktır,” diyerek tamamladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.