9 stratejik alana 10 milyon TL destek

9 stratejik alana 10 milyon TL destek

Stratejik ürünleri yerli imkanlarla üretecek KOBİ’lere 10 milyon liraya varan desteğin detayları belli oldu. Yüzde 70’i hibe olan destek ile ithalat azaltılacak.

Stratejik ürünleri yerli imkanlarla üretecek KOBİ’lere 10 milyon liraya varan desteğin detayları belli oldu. Yüzde 70’i hibe olan destek ile ithalat azaltılacak. Hükümet, yurt dışından ithal edilen stratejik ürünleri Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla üretecek KOBİ'lere 10 milyon liraya kadar destek vermek için muslukları açtı. İthalata karşı yerli ürün seferberliği başlatan KOSGEB'de 2018'in ilk çeyreğinde öncelikli olarak desteklenecek 9 stratejik alanı açıkladı. Buna göre; kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, tıbbi ve dişçilik ile ilgili araç ve gereçlerin imalatı, savunma sanayi ile işbirliği yapılması halinde diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı destekten yararlanacak ilk alanlar olacak. KOSGEB, Stratejik Ürün Destek Programı ile KOBİ'lere 5 milyon lira destek verecek. Başvuracak projelere, yüzde 70'i geri ödemesiz, yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacak. Destek üst limiti bazı stratejik ürünlerde ise 10 milyon liraya kadar çıkarılabilecek.

SİBER GÜVENLİKTEN AKILLI ULAŞIMA
KOSGEB ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu arasında imzalanan protokol ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin özellikle bilişim altyapısına yönelik yerli ürün üretimi artırılacak. KOSGEB desteğiyle işletmeler; siber güvenlikten akıllı ulaşım altyapılarına, haberleşme ağlarından uydulara kadar birçok stratejik altyapının ara ürünlerini Türkiye'de üretebilecek. İthal edilerek 4.5G mobil şebekelerinde kullanılan altyapının önemli bir kısmının yerli olarak üretilmesi noktasında KOBİ'ler tarafından geliştirilen ürünlerin istenilen düzeye çıkarılması sağlanacak. Destek, özellikle 5G çalışmaları kapsamında ciddi katkılarda bulunacak. 2020'ye kadar milli bir haberleşme şebekesi kurulmasına yönelik çalışmalarda yer alan KOBİ'ler de desteklenecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum