7 sene daha Yeşilköy’deyiz

7 sene daha Yeşilköy’deyiz

3. havalimanı ihalesinden çekilen TAV’ın Fransız ortağı ADP’nin CEO’su Türkiye’deki toplumsal olaylar nedeniyle yeni havalimanının gecikeceğini,...

3. havalimanı ihalesinden çekilen TAV’ın Fransız ortağı ADP’nin CEO’su Türkiye’deki toplumsal olaylar nedeniyle yeni havalimanının gecikeceğini, Atatürk Havalimanı’nı 7 yıl daha işletebileceklerini savundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV’ın Fransız ortağı Aeroports de Paris (ADP) yönetimi, 3. havalimanı ihalesini kaybettikleri için memnun olduklarını açıkladı.

TAV Havalimanları’nda yüzde 38 hissesi bulunan ADP’nin CEO’su Augustin de Romanet, “(İhaleyi) kaybettiğimiz iyi oldu. Çok yüksek bir fiyata çıktı” dedi. Romanet, Gezi Parkı olaylarıyla cesaretlenen çevrecilerin havalimanı inşaatında gecikmelere yol açabileceğini de iddia ederek, 3. havalimanının Atatürk Havalimanı’nın işletme süresinin dolacağı 2021 yılına kadar tamamlanamayacağını beklediğini açıkladı.

78. turda çekilmişti

Bu yıl mayısta tamamlanan 3. havalimanı  ihalesini 25 yıllık kira bedeli olarak 22.1 milyar euro artı KDV teklifiyle Limak - Kolin - Cengiz - Mapa - Kalyon ortak girişim grubu kazanmıştı. Havalimanı için son olarak 22 milyar 31 milyon euro artı KDV teklif eden TAV ihalenin 78’inci turunda çekilmişti. 5’li konsorsiyum havalimanına 25 yılda KDV dahil 26.1 milyar euro ödeyecek. Grup havalimanı için 10.2 milyar euro da yatırım yapacak.

Güney Fransa’nın Aix - en - Provence şehrinde Bloomberg Haber Ajansı’na konuşan ADP CEO’su Romanet, “3. havalimanını inşa etmenin çok zor olması Atatürk Havalimanı’nı 7 yıl daha işletme olasılığımızın çok yüksek olması anlamına geliyor” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.