50 bin işsize kamu yararına geçici iş

50 bin işsize kamu yararına geçici iş

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR’a kayıtlı 50 bin işsizin kamu yararına işlerde çalıştırılmasını öngören Toplum...

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR’a kayıtlı 50 bin işsizin kamu yararına işlerde çalıştırılmasını öngören Toplum Yararına Çalışma Programı’na ilişkin “Kamu kurumlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye dönük, 6 aylık dönemler halinde, hatta bunu biraz daha uzatma çabası içinde olacağız ama şu anda 6 aylık periyotlarla toplum yararına çalışma konusunda İŞKUR, yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürüyor” dedi.

Çelik, programın İŞKUR’a müracaat eden ve iş arayan 23 ildeki işsizleri kapsayacağını bildirdi. Çelik, toplum yararına işleri anlatırken şu örneği verdi: “Mesela Şanlıurfa bölgesinde çok yaygın bir şekilde ağaçlandırma çalışmasını başlatacağız. Ayrıca kamu kurumlarımızın bu konudaki ihtiyaçlarını gidermeye dönük, özellikle Milli Eğitim’de olabilir başka kurumlarımızda olabilir,  ihtiyaçlarımızı gidermeye dönük 6 aylık dönemler halinde, hatta bunu biraz daha uzatma çabası içinde olacağız ama şu anda 6 aylık periyotlarla toplum yararına çalışma konusunda İŞKUR, yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürüyor.”

Çelik, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde genç bir nüfusun bulunduğunu ve genç nüfusun talepleri olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu talep iki şekilde karşımıza çıkıyor. Bir mesleksizlik talebi. Bunu mesleki eğitimle mesleğe dönüştürme konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir diğeri, kısa süreli de olsa bir istihdam imkanı sağlamak. İş için, aş için bir  istihdam arayışı... Bu projeyle hem meslek edindirme, hem de toplum yararına çalışmayla ikisini de cevaplamış olacağız.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.