428 TIR YKS kitapçıklarını taşıyor

428 TIR YKS kitapçıklarını taşıyor

Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin gireceği YKS için ÖSYM hazırlıklarını tamamladı. 4 milyonu aşkın sınav evrakı 428 adet TIR ve 1 uçakla nakledildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, hafta sonu yapılacak YKS için büyük bir organizasyon yaptıklarını belirtti. Özer, “Bu sınav şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM’nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonudur. Sınav evraklarının hazırlanması, basımı ve paketlenmesi 40 gün sürdü. 4 milyon 548 bin 224 adet sınav kitapçığı ve cevap kağıdı basıldı. 150 bin sınav evrakı kutusu kullanıldı. Sınav evrakları basımı, paketlenmesi ve araçlara yüklenme işlemleri tamamlandı. Sınav evraklarının naklinde 428 adet TIR ve 1 uçak kullanılıyor. Sınavla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sınavı yapmaya hazırız”

350 BİN SINAV-GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Özer, yarın yapılacak olan YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 adayın 7 bin 884 binadaki toplam 129 bin 291 salonda; 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 853 adayın 6 bin 746 binadaki toplam 108 bin 470 salonda; aynı gün öğleden sonraki oturum olan Yabancı Dil Testi’ne (YDT) başvuran 131 bin 453 adayın ise 779 binadaki 6 bin 418 salonda sınava alınacağını bildirdi. TYT ve AYT oturumlarının her birinde yaklaşık 350 bin sınav ve güvenlik görevlisinin görev alacağını aktaran Özer, şunları söyledi: “Sınav koordinatörlerimiz, il ve ilçe genelinde hazırlıklarını tamamladılar. Sınavın güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için tüm güvenlik önlemleri alındı. Özer, bu konuda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile koordineli bir çalışma gerçekleştirdik”

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ OLACAK

İETT, 30 Haziran ve 1 Temmuz’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilere ve sınav görevlilerine toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını bildirdi. İETT’nin internet sayfasında yer alan duyuruya göre, öğrenciler sınav belgelerini, görevliler ise görevli belgelerini göstererek sınava gidiş ve sınavdan dönüşlerde toplu ulaşım araçlarından ücretsiz geçiş sağlayabilecek. İzmir’de de sınav günleri ulaşım ücretsiz olacak.

  • Bir saat önce binalarda olun
  • ÖSYM Başkanı Mahmut Özer, “YKS adayları, sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında bulunsunlar” uyarısında bulunarak, şunları kaydetti: “YKS’nin yarın yapılacak olan birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi’nde adayların sınav binalarına alım işlemleri sabah saat 10.00’da sonlandırılacak. Saat 10.00’dan sonra adaylar sınav binalarına kesinlikle alınmayacaklar. Pazar günkü Alan Yeterlilik Testlerinde de adayların sınav binalarına alım işlemleri sabah saat 10.00’da sonlandırılacak. Öğleden sonraki Yabancı Dil Testi içinse 15.30’dan sonra adaylar, binalara alınmayacak”

Geçici kimlikle girilebilecek

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) adaylar, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen fotoğraflı geçici kimlik belgesi ile girebilecek. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 30 Haziran Cumartesi 07.00 ile 17.00 ve 1 Temmuz Pazar 07.00 ile 15.30 saatlerinde, sınav yapılacak merkezlerdeki il veya ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak. Müdürlüklere başvuran adaylara, geçici kimlik belgesi düzenlenecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.