4 havalimanı kiralık

4 havalimanı kiralık

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Dalaman, Milas-Bodrum, Samsun-Çarşamba ve Nevşehir-Kapadokya havalimanlarının “kirala-devret”...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Dalaman, Milas-Bodrum, Samsun-Çarşamba ve Nevşehir-Kapadokya havalimanlarının “kirala-devret” modeli ile işletme hakkı devirleri için bu yıl bitmeden ihaleye çıkma kararı aldıklarını söyledi.

İç-dış hat seferleri gerçekleştirilen dört havalimanından Dalaman ve Milas-Bodrum’un dış hat işletmeciliği 2015 sonuna kadar özel sektörde, diğer iki havalimanın dış hat ve tamamının iç hat işletmeciliği DHMİ’de bulunuyor.

Dalaman’ın 8 milyon, Bodrum’un 7.6 milyon, Samsun’un 2 milyon ve Nevşehir’in 700 bin yıllık yolcu kapasitesi var.

2015’te bitecek

Birdal,  “Bodrum ve Dalaman kesin iki ayrı ihale olacak. Nevşehir ve Samsun’un tek grup olarak birleştirilmesi olur mu, çalışıyoruz. Tüm ihalelere ciddi talep olacağını düşünüyoruz” dedi.

Bodrum ve Dalaman havalimanları dış hatlarının şu anda Yap - İşlet - Devret (YİD) modeliyle görevlendirilen özel şirketler tarafından işletildiğini söyleyen Birdal, ihalelerin ardından YİD süresi bitince ihaleyi kazanacak firmanın iç ve dış hatları birlikte işleteceğini belirtti. Dalaman havalimanı dış hatlarında YDA-Turkuaz’ın ortaklığında bulunan ATM’nin 28 Nisan 2015’e ve Milas-Bodrum havalimanı dış hatlarında ise Mondial-Astaldi’nin 2015 sonuna kadar işletme hakkı bulunuyor.

REUTERS

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.