4 bininci Travego İstanbul Seyahat'in

4 bininci Travego İstanbul Seyahat'in

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda, Türkiye şehirlerarası otobüs sektörü için üretilen ve şirketin otobüs ürün yelpazesinin amiral...

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda, Türkiye şehirlerarası otobüs sektörü için üretilen ve şirketin otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi olan ‘Mercedes-Benz Travego’nun 4 binincisinin teslimatı, ‘İstanbul Seyahat’ firmasına gerçekleştirildi.

Düzenlenen teslimat törenine, İstanbul Seyahat firma sahibi Selami Tırış, İstanbul Seyahat Genel Müdürü Sırrı İnan, Mengerler Ticaret Türk Aş Genel Müdürü Nusret Güldalı, Mengerler Ticaret Türk AŞ Satış Müdürü Ayhan Aydın ve Mengerler Ticaret Türk Aş Trakya Genel Müdürü Ayhan Ergüt, Satış Müdürü Günay Eren, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Burak Tarım ile Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu katıldı.

Teslimat töreninde bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes Ailesi olarak 4 bininci Travego’yu teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Türkiye şehirlerarası otobüs sektörü için üretilen Travego’ların 4 binincisinin teslim edilmesinin şirket için önemli bir kilometre taşı olduğunun altını çizen Kurz, 2005 yılından beri Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen ve Ocak 2011’de ikinci jenerasyonu ile Türkiye pazarında büyük beğeni toplayan Tarvego’ların ilk 6 yılda 3100 adetlik satış yaptığını ve Ocak 2011’den bu yana da 900 adetlik bir satış rakamına ulaştığını belirtti.

Türkiye şehirlerarası otobüs pazarının yıllardır kaliteye yatırım yapan bir anlayışla otobüs yatırımlarını gerçekleştirdiğinin altını çizen Kurz, Mercedes markasının da kaliteden taviz vermeyen yapısıyla bu güvene layık olmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Mercedes-Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün ise teslimat töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de her yıl ortalama olarak bin otobüsün satıldığını belirterek yılın ilk 8 ayının sonunda  ortaya çıkan sonuçlar göz önüne alındığında bu yılın sonunda da yine binli rakamlara ulaşılacağını ümit ettiğini söyledi. Türkiye'de otobüs satışlarının geçen yıla oranla yüzde 46 küçüldüğünü ifade eden Sülün, geçen yıl yapılan otobüs yatırımlarının bu yılki tabloyu doğurduğunu kaydetti. Mercedes-Benz Türk’ün yılın ilk 8 ayını 453 adetlik bir şehirlerarası otobüs satış hacmi ile tamamladığına dikkat çeken Sülün, Mecedes’in 2011 yılı sonunda yüzde 52 olan pazar payını yüzde 66’ya çıkarmayı başardığını ve şirketin kuruluşundan bu yana sürdürdüğü otobüs pazarındaki liderliğini devam ettirdiğini bildirdi.

İstanbul Seyahat firma sahibi Selami Tırış, teslimat töreni sırasında yaptığı konuşmada, İstanbul Seyahat ailesi olarak Mercedes-Benz Türk ve Mercedes-Benz Finansman Türk ailesine uzun yıllara dayanan ilişkileri ve destekleri için teşekkür etti. İstanbul Seyahat filosuna kattıkları yeni Travego ile 121 araçlık filolarındaki Mercedes-Benz marka otobüs sayısını 77’ye, Travego sayısını da 46’ya çıkardıklarını, şehirlerarası yolcu taşımacılığında öncü marka olan Mercedes-Benz’i tercih etmeye devam edeceklerini ve önümüzdeki süreçte daha fazla alım yapmayı planladıklarını söyledi.

[gallery]

Hacı Yusuf ÖZER / İSTANBUL / LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.