35 gence daha iş olanağı doğdu

35 gence daha iş olanağı doğdu

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından da desteklenen ?Lojistik Profesyonelleri Projesi? 9...

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından da desteklenen ?Lojistik Profesyonelleri Projesi? 9 aylık bir zaman diliminin ardından tamamlandı.

Toplam 35 gencin katılımıyla hayata geçirilen projeyi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. MDTO Toplantı Salonu?nda gerçekleştirilen törende konuşan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, lojistiğin ticaretin olmazsa olmazlarından biri olarak öne çıktığına dikkat çekerek, bugün birçok alanda lojistik sektöründe faaliyetler yürütüldüğünü anlattı.

 

?Lojistik üs olmak istiyorsak eleman ihtiyacını karşılamayız?

 

?Lojistik sektörü bu kadar geniş bir yapıya sahip olmasına karşın, ne yazık ki sektördeki kalifiye eleman sorunu hala çözülebilmiş değildir? diyen Genel Sekreter Özbenli, sektörün nitelikli elemana duyulan ihtiyacının sürekli arttığının altını çizdi.

?Eğer Mersin, ?lojistik üs? olmak istiyorsa bu konuda gereken adımları mutlaka atmak zorundadır? diyen Korer Özbenli, bununla ilgili olarak yapılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındığını söyledi. Mersin?in, lojistik yönetimde görev alacak olan eğitimli iş gücünü yetiştirmeyi başardığını bildiren Özbenli, ?İnanıyorum ki, yapılan yatırımlarla birlikte Mersin, sektörde dünya ölçeğinde önemli bir yere gelecektir? dedi.

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.