“34 yıllık know how’ımız var  araç lojistiği bizim işimiz”

“34 yıllık know how’ımız var araç lojistiği bizim işimiz”

Mert Albayrak, otomotiv taşımacılığının önde gelen markalarından Mertur’un bayrağını baba Hakan Albayrak’tan alıp daha yükseğe taşıması beklenen isim. Genç yönetici, sorularımıza verdiği yanıtlarla beklentileri hiç de boşa çıkarmayacağını kanıtladı.

  • Mertur, araç lojistiği denilince akla gelen ilk firmalar arasında. Taşıdığınız araçların yüzde 75’inin ithal araçlar olduğunu göz önüne alırsak, seçkinlerin tercihi olduğunuz ve işinizi iyi yaptığınız ortaya çıkıyor. Peki kötü taşımalara örnek verir misiniz? Bu iş nasıl yapılmalı? Nasıl yapılmamalı?

Biliyorsunuz oto taşıma sektöründe 34 yıllık bir know how’a sahibiz , tabii ki kötü taşımalara örnek çok fazla , bu konuda eğitimsiz ve bilinçli olmayan operatörler taşıdıkları milyon dolarlık araçlara sahip oldukları bireysel yetenek ve düzeylerine göre sahip çıkabiliyorlar ve ona göre davranıyorlar, bu da kötü taşımayı meydana getiriyor ve hasarlar  ile sonuçlanıyor.

Araç taşıma işinde basit kriterlerimiz var uygulamadığınızda trajik kazalara sebep olunabiliyor.

Bu iş knowhow, özen, eğitim ve bilinç işidir . Uygulayanlar sektörde asırlık firmalar arasına adını yazdırabilir. 

Araç maldır mülktür, mal canın yongasıdır, atasözümüz ile başlarsak; rasgele firmalara ve operatörlere yaptırılamayacak kadar değerli mülk ve ürünlerdir . Araç Lojistiği Firmalarına Kanunlar, kontrol ve uygulamalar ile çok ciddi ve yüksek seviyede standartlar getirilmesi zorunlu bir hal almıştır.  Ve can alıcı kriterlerden biri de Finansal Güç’tür. 

  • Katma değerli hizmetleriniz konusunda bilgi verir misiniz?

Knowhow knowhow knowhow, operatör konusunda seçici olmak ve düzenli eğitimler, bizim katma değerimiz artırmaktadır , hizmetlerimiz konusunda farklı ekipman yatırımı anlayışı ile birlikte zor görünen destinasyonları ezberleyerek fark ve katma değer yaratıyoruz.

  • Araç/antrepo takip sisteminizin işleyişini anlatır mısınız?
  • Gerek araç lojistiğinde gerekse antrepo takip sistemlerinde tamamen dijital ortamda çalışıyoruz. Sahadaki araçların takibinden müşteri sevkiyatlarına kadar her türlü bilgi online takip edilebilmektedir. Bu bilgi sadece iç bünyemiz içerisinde değil ayrıca web servisleri ile müşterilere de sunulmaktadır. Böylece her müşterimiz kendisine ait araçları en alt detayına kadar hem sorgulayabilmekte hem de takip edebilmektedir. Bunun dışında sahadaki araçların yaşlanma etkisini de takip ederek, stok araçların bakım veya servis gibi ihtiyaçlarını da sistemimiz üzerinden gidermekteyiz.
  • Araç lojistiği pazarını değerlendirir misiniz? Yıl sonu beklentileriniz ne yönde?

Araç lojistiği pazarı ekonomik değerlere , döviz kurlarına , çalışan oranı ve kazanımlara paralel olarak artar ve azalır .  Alım gücü arttıkça satışlar tabii ki artacaktır . Fakat hem Dünyada hem de Türkiye’de ekonomik daralma MEDCEZİR gibi gözle net görülmektedir . Ayrıca büyük ülkeler arasında ki soğuk savaşlarında Dünya ticaretini etkilediği aşikardır . Özellikle bu yıl bölgemizde ki sıcak savaşların sonucu olarak beklentilerimize rakamsal veriler vermek ve olasılık hesapları yapmak iyimserlik olur düşüncesindeyiz . Yine de beklenti içinde olursak 2017’nin rakamlarını yakalamamız süper bir performans göstergesi olacaktır.

BÖYLE TAŞINMAZ...

boyle-tasinmaz.jpg

BÖYLE TAŞINIR...

boyle-tasinir.jpg

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.