3. köprü viyadüğü çöktü: 3 ölü

3. köprü viyadüğü çöktü: 3 ölü

3. köprünün yol yapım çalışmasında, beton dökümü esnasında kalıbın açılması sonucu meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti. İstanbul’da...

3. köprünün yol yapım çalışmasında, beton dökümü esnasında kalıbın açılması sonucu meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti.

İstanbul’da ‘Yavuz Sultan Selim’ adı verilen 3. köprünün Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte akşam beton dökülürken kalıp açıldı ve göçük yaşandı. Beton kalıpların üzerinde çalışan 5 işçiden 3’ü aşağı düşerek feci şekilde yaşamını yitirdi.

İtfaiye ekipleri ve inşaatta çalışan işçilerin kurtarma çalışmaları sonucu bu işçilerin cansız bedenlerine ulaşılabildi. Diğer işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kalarak kurtarılmayı bekledi. Ekipler enkazdaki arama ve kurtarma çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürdü.

50 METREDEN TOPAK ZEMİNE DÜŞTÜLER

Göçme sırasında beton bloklar üzerinde bulunan bulunan işçilerden 3’ü yaklaşık 50 metreden toprak zemine düşerken, bir işçininde göçme esnasında viyadükteki beton bloklar arasında bacağının sıkışması sonucu yaralandı. Bazı işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kaldı.

İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Öte yandan göçükte hayatın kaybeden Kahraman Baltaoğlu’nun 2 gün önce işe başladığı belirtilirken, Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut’un kardeş oluğu, Lütfü Bulut’un evli ve 3 çocuk babası ,Yaşar Bulut ile Kahraman Baltaoğlu’nun ise evli oduğu öğrenildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.