3. köprü için 2.3 milyar dolar

3. köprü için 2.3 milyar dolar

italyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul’da yapılan üçüncü Boğaz köprüsünün inşaatı için Türk bankalarından 2.3 milyar dolar finansman sağladı....

italyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul’da yapılan üçüncü Boğaz köprüsünün inşaatı için Türk bankalarından 2.3 milyar dolar finansman sağladı.

Köprüyü inşa eden IC İçtaş ile Astaldi konsorsiyumunda, Astaldi’nin yüzde 33 payı bulunuyor. Astaldi tarafından yapılan açıklamada köprünün inşasının dörtte bir oranında tamamlandığı ifade edilerek, “Anlaşmanın finansal olarak kapatılması kredinin ilk diliminin, dörtte biri tamamlanan köprü inşaat faaliyetlerinde kullanılmasına imkan verdi” denildi.

FİNANSMAN SIKINTISI YOK

Geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada finansmanın hazır olduğunun söyleyen IC İçtaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, “Finansman konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. 7 Türk bankası ile 10 yıl vadeli 2.3 milyar dolarlık proje finansmanı için niyet anlaşması imzaladık” açıklamasını yapmıştı. Üçüncü köprü ve bağlantı yolları proje ihalesi 2 yıl önce gerçekleştirilmiş ve ihaleyi IC İçtaş-Astaldi Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. Köprünün 29 Mayıs 2015’te hizmete girmesi bekleniyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.