3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli nerelerden geçecek?

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli nerelerden geçecek?

Son zamanlarda gündemde olan büyük projelerden biri de 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi. Peki ya bu proje nerelerden geçecek, ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde.

Son yılların en büyük projesi olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için hazırlıklar başlıyor. Yap işlet devret modeliyle yapılacak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin ihalesi bu yılsonuna kadar yapılacak. Konuyla ilgili merak edilen ise ne zaman başlayacağı, ne zaman biteceği ve nerelerden geçeceği? İşte haberimizin detayları..

Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli yapımı için ihalede düğmeye basıldı. Büyük İstanbul tüneli projesi bu yıl tamamlanıyor. 2018 yılında yap işlet devret modeliyle ihaleye çıkılacak.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi güzergahı

3 katlı tüp geçit tamamlandığında İncirli-Söğütlüçeşme arası sadece 40 dakika olacak. Bu hatta günde 6.5 milyon yolcu taşınacak.  İncirli'den girecek Söğütlüçeşme'den çıkacak. İncirli'den yer altına girecek raylı sistem, Mecidiyeköy'den, Zincirlikuyu'dan denizin altından geçecek, Söğütlüçeşme'den girip Kadıköy-Kartal'a, Marmaray'a bağlanmış olacak. Avrupa yakasında Hasdal'dan yer altına girecek tünel, aynı şekilde bu tünelle birleşecek, Anadolu yakasına geçtikten sonra da Çamlık'tan çıkarak TEM'e bağlanacak. Bu, karayolu taşımacılığında otomobiller için önemli bir avantaj olacak, raylı sistem anlamında çok daha önemli bir avantaj. Marmaray, Halkalı'dan Gebze'ye kadar bütün raylı sistemlerle entegre olarak gidiyor.

3-katli-tunel2.jpg3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde neler var?

İstanbul Boğazı'nın altından geçecek söz konusu tünelde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünelde, ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol yer alacak.

3-katli-tunel3.jpgTünel nerelerden geçiyor?

İstanbul 3 katlı tüp geçidinde projenin bir ayağı İncirli'den başlıyor ve sırasıyla şu ilçe ve semtlerden geçiyor: İncirli, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Edirnekapı, Sütlüce, Perpa, Çağlayan, Mecidiyeköy, Gayrettepe, Küçükyalı, Altunizade, Ünalan, Söğütlüçeşme. İkinci ayağını ise Hasdal-Çamlık arası oluşturuyor.

3-katli-tunel4.jpgİki yaka arası 40 dakika

TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımına başlanmasının ardından 5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa Yakası'nda İncirli'den, Anadolu Yakası'nda Söğütlüçeşme'ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek.

3-katli-tunel5.jpg

AZONCEOLDU.COM

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.