2500 sürücüsüz otomobil satın alındı

2500 sürücüsüz otomobil satın alındı

ABD’li ulaşım odaklı mobil uygulama geliştiren Uber 2500 sürücüsüz otomobil alacağını açıkladı. Arama motoru devi Google, geçtiğimiz yıl ehliyet...

ABD’li ulaşım odaklı mobil uygulama geliştiren Uber 2500 sürücüsüz otomobil alacağını açıkladı.

Arama motoru devi Google, geçtiğimiz yıl ehliyet alan sürücüsüz otomobili için önemli bir alıcıyla anlaşma sağladı. ABD’li ulaşım odaklı mobil uygulama geliştiren Uber şirketi 2500 sürücüsüz otomobil alacağını açıkladı.

2040'TA TRAFİKTE SÜRÜCÜ KALMAYABİLİR

Araç kiralamak isteyen kişilerin lüks araba sahiplerini bulmasını sağlayan mobil uygulama geliştiricisi Uber, verdiği hizmeti sürücüsüz otomobillerle geliştirmek istiyor. ABD, Avrupa ve Asya’da faaliyet gösteren şirket, Google’a ulaşım bilgileri vererek otomobillerin yol bulma kabiliyetini de geliştirmeyi amaçlıyor.

RedOrbit sitesinin haberine göre, Google’ın Temmuz ayında Uber’e 250 milyon dolarlık yatırım yaptığı ortaya çıkmıştı. Otomonil parçası üreticisi Continental AG’nin de sürücüsüz otomobil üretiminde Google ile ortalık yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Wall Street Journal gazetesi, geçtiğimiz hafta, Google’ın Toyota Prius modeliyle geliştirdiği sürücüsüz otomobil teknolojisini, kendi üretimi bir araçla devam ettirmek istediğini duyurmuştu.

TEK ŞARJLA 1200 KM

Google’ın üretmek istediği elektrikli aracı GX3200, bu yıl Detroit Auto Show’da tanıtılmıştı. Uber’in 375 milyon dolara kadar yatırım yapmak istediği projede, Google kendi üretimi olan, sürücüsüz ve benzinsiz araç geliştirme hayalini gerçek kılmak istiyor.

Tek şarjla 1200 km yol gidebilen  GX3200, Uber’in ülke çapındaki ulaşım hizmetini geliştirmek için ideal görünüyor. Para yetersizliği ve araç bulma derdini ortadan kaldıran uygulama, araç ihtiyacı duyan kişinin uygulamaya üye sürücülere ulaşmasını sağlıyor. Yol ücreti, yolcu ve sürücü arasında anlaşılarak hallediliyor.

18.2 MİLYON DOLARLIK LOBİ

Bloomberg Businessweek, San Francisco merkezli Uber sürücüsüz otomobillerden oluşan bir filo kurmayı hayal ederken, Google’da otomobillerine trafiğe çıkma izni verilmesi için lobi çalışmalarına devam ediyor. Şirketin, geçtiğimiz yıl bu kapsamda 18.2 milyon dolarlık lobi çalışması yaptığı biliniyor.

RedOrbit, Uber’in 2014 yılında bazı noktalarda sürücüsüz otomobil hizmetine başlamayı planladığını belirtirken, Google’ın Continental AG’nin yanı sıra, otomobillerin bilgisayar sistemi için de IBM’le çalışmayı planladığıne dikkat çekti. Gelişmelere bakılırsa, Google ve ortakları, yakın zamanda otostop çekmeyi tarihe karıştıracak bir sistemi hayata geçirebilir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.