"2014'TE İstanbul lojistik başkenti olacak"

"2014'TE İstanbul lojistik başkenti olacak"

2014'te istanbul lojistik başkenti olacak Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Demeği (UTIKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, lojistik ve taşımacılık...

"2014'TE İstanbul lojistik başkenti olacak"2014'te istanbul lojistik başkenti olacak Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Demeği (UTIKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, lojistik ve taşımacılık sektörünün dünya çapındaki en büyük) kuruluşu olan Uluslararası Taşımacılık İşleri Organizatörleri Demekleri Federasyonu'nun (FIATA) 2014 Dünya Kongresi'ni 13-18 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirileceğini belirterek, "Tabiri caizse İstanbul 2014'te dünyanın lojistik başkenti olacak'' dedi.

Turgut Erkeskin, yaptığı değerlendirmede, taşımacılık ve lojistik sektörü firmalarının 2013 yılın? başarıyla tamamladığını ve 2014 için kendilerine yine büyük hedefler belirlediklerini ifade etti. Avrupa pazarındaki daralma ve Ortadoğu'daki çalkantılardan etkilenen sektörün yeni pazarlara açılma ve bu pazarlarda var olma çabasının devam edeceğini dile getirer.  Erkeskin, sektör şirketlerinin yurt İÇİ ve yurt dışında artan filo, depo. altyapı ve bilgi teknolojileri yatırımlarının küresel lojistik pazarında Türk şirketlerinin şansını daha da artıracağını söyledi. Erkeskin, 2014 yılında sektörde demiryolu, denizyolu ve liman yatırımlarının hız kazanacağını ve konsolidasyon sürecinin devam edeceğini öngördüklerini aktararak, "Ayrıca firmalarımız yurt dışında şirket alımlarını sürdürürken yurt içinde de yerli yabancı ortaklıklar ve birleşmelere tanık olacağız. Küresel ekonomideki iyimser ortamın devam etmesi ile birlikte yatırım ve mevzuattaki gelişmelerin kazandırdığı ivmenin sektöre olumlu yansıyacağını ve 2014 yılında da sektörün ekonomik büyümenin üzerinde bir performans göstereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"ÖNEMLİ VE DEĞERLİ İŞLER YAPILIYOR"

Lojistik sektöründe devletin altyapı yatırımları, mevzuat çalışmaları ve özel sektörün faaliyetlerinde önemli mesafeler alındığını anlatan Erkeskin, şöyle devam etti: "Devlet yatırımlarına bakıldığında, Marmaray'ın faaliyete geçmesi ve üçüncü köprünün temelinin atılması adımlarının lojistik akışkanlık ve sektörle ilgili bundan sonraki çalışmalar için öneme sahip. Bununla beraber, çok önemli yol yatırımları yapılıyor. Liman yatırımları var. Limanlarımızda önemli kapasite artırımları söz konusu. Havayolu taşımacılığıyla ilgili olarak yeni havalimanları devreye girdi, havalimanlarının kargo tesislerinde genişleme yatırımları yapıldı. Demiryolu taşımacılığında da yeni hatlar devreye girdi; mevcut hatların yenilenmesi çalışmaları var. Çok önemli ve değerli işler yapılıyor."

Bunların bugünün önemli kayıpları olduğunu dile getiren Erkeskin, "Demiryolu taşımacılığının çok karakteristik bir dinamiği var; kaçırdığınız müşteriyi kolay kolay geri alamıyorsunuz; demiryoluna geri çekemeyebiliyorsunuz. Bu negatif tarafı. Ama orta ve uzun vadede bakıldığında bu hatların yenileniyor olması bize ileride önemli kazanımlar sağlayacak" dedi. Yüksek Hızlı Tren projesiyle "insan lojistiği" alanında önemli gelişmeler kaydedildiğine ve şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarifesinde 19 noktada lojistik merkez inşa edildiğine değinen Erkeskin, "Devletin lojistik sektörüne yaptığı yatırımlar 2013'te çok fazlaydı" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.