17 bin nakliyeci cebe girdi

17 bin nakliyeci cebe girdi

Nakliyat hizmetlerini sanal ortamda buluşturan proje, taraflara maliyet avantajı sunuyor. Özellikle kamyonların yük taşıyarak gittiği yerden boş dönmesinin önüne geçen sistem, nakliyenin 7 gün 24 saat izlenebilmesine de olanak sağlıyor.

Türkiye ekonomisinin dinamosu KOBİ'ler teknoloji odaklı çözümlerle verimliliklerini artırmaya odaklandı. Bu alanda hayata geçirilen projeler sayesinde enerji kullanımından, istihdama kadar birçok alanda maliyet avantajı sağlanıyor. Yakın zaman önce Borusan Lojistik'in GOSB Teknokent'te geliştirdiği elektronik taşımacılık ağı (eTA) bu anlamda önemli bir başarı yakaladı. KOBİ'leri ve nakliyat hizmetlerini sanal ortamda buluşturan proje, taraflara maliyet avantajı sunuyor.

YENİ FIRSATLAR GETİRECEK

hamdi-ercelik.jpg

Özellikle kamyonların yük taşıyarak gittiği yerden boş dönmesinin önüne geçen sistem, nakliyenin 7 gün 24 saat izlenebilmesine de olanak sağlıyor. Sistemin asıl umut vaat eden yanı ise yakın zamanda bu ağın taşımacılıkla sınırlı kalmayıp, KOBİ'lerin tüm ticaretinin sanal ortamda izlendiği ve buna göre bir ticaret altyapısının işleyeceği yapıya dönüşecek olması. Bu sayede sadece ulaşım değil, makine teçhizat alımından, yeni ihracat pazarlarına kadar hemen her alanda verimlilik artışı yaşanabileceğini ifade eden eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik, "Sistem önemli bir maliyet avantajı sağlıyor. Ayrıca projemiz ticaretin birçok alanında verimlilik sağlayacak potansiyele sahip. Bunlar üzerine de çalışıyoruz" dedi.

GÜNDE 3 BİN SEFER YAPILIYOR

ETA'da günde 3 bin aracın sefer yaptığını söyleyen Erçelik, "Sistemde KOBİ'lerin malları sigortalanıyor. Araçta arıza varsa veya sorun çıkarsa yerine hemen yenisi bulunuyor. 2015'te 3 kat büyüme gösterdik. 2016 da ise 4 katlık bir büyüme planlıyoruz. İstihdamımız da hızla artacak" dedi.

Ciro: 15.5 milyon TL
Sefer sayısı: 16.000 sefer
ETA'ya kayıtlı müşteri sayısı: 4.600
ETA'ya kayıtlı kamyoncu sayısı: 17.500

Yeni nesil iş fikirleri yatırımcıyla buluşuyor

İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Üniversitesi Önkuluçka Merkezi'nin projesi Inventist, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere fırsat sunuyor. Girişimcilerin www.inventist. gen.tr adresi üzerinden 15 Ocak'a kadar başvuru yapması gerekiyor. Süreç yatırımcıyla buluşmaya kadar devam ediyor.

Otomotivde yeni kariyer hamlesi

TAYSAD, öğrencilerin otomotiv sektöründe kariyer seçimlerine destek olmak için, "20.000 Kariyer-Biri Sensin!" projesini iki ayrı sempozyum ile başlattı. Otomotiv sektörü temsilcilerinin konuşmacı olduğu sempozyumlarda öğrencilere, sektörde nasıl kariyer yapılacağına dair ipuçları sunuldu.

Metin CAN – SABAH

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.