16 ili birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü açıldı

16 ili birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle Kömürhan Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu. Fırat'ın azgın sularında kaybedilen vatandaşların ardından artık ağıtlar yakılmayacağını söyleyen, "Fırat'ı refahın sembolü haline getirdik"dedi

Kömürhan Köprüsü, kendi grubunda dünyanın 4. büyük projesi unvanını taşıyor. Tasarımından inşasına kadar her şeyiyle yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla inşa edilen bu eser, ülkemizin mühendislik alanındaki gücünün ve kabiliyetlerinin sembollerinden biri olacaktır. Yapım bedeli 720 milyon lira olan bu proje Elazığ ile Malatya'yı birbirine bağlamanın ötesinde ülkemizin doğu- batı ve kuzey-güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturuyor.

Bugüne kadar Malatya'da 8,8 milyar lira, Elâzığ'da 6 milyar lira ulaşım yatırımı yaparak bölünmüş yoldan demir yoluna ve hava - yoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik

- Ülkemizde sürekli ilkelerden bahsedip hiçbir üretim yapmayan zihniyet hala varlığını sürdürmektedir. Bunlar hiçbir hayırlı adım atmadıkları gibi atılan adımlardan da rahatsız. Türkiye'nin hukukta, demokraside, özgürlükte ilerlemesine tahammül edemezler. Ayasofya'nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar birçok alanda bu habis zihniyetin yansımalarını görüyoruz.

- Tüm dünyayı esir alan salgın şartlarına rağmen geride bıraktığımız 2020 yılında da hizmet siyasetinden zerre taviz vermedik. Biz en zor şartlarda bile inşa etmenin, hizmet üretmenin peşinden koştuk. Her alanda gece gündüz çalıştık çalışıyoruz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırana kadar da durmayacağız.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.