“15 Temmuz'da TIR'larımızla darbeye geçit vermedik”

“15 Temmuz'da TIR'larımızla darbeye geçit vermedik”

15 Temmuz gecesi Hatay'daki nakliyecilerin şehrin girişlerini tuttuğunu ve hazır kıta beklediklerini aktaran Hatay Ro-Ro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, hain darbe girişimi sonrası da yatırımlarını artırarak bölgeyi kalkındırdıklarını söyledi.

Hatay nakliyecileri, 15 Temmuz’da Hatay’da adeta bir kahramanlık destanı yazdı. Yapılmak istenen hain darbe girişiminde Hatay Nakliyecileri ilk saatlerde Tırlarıyla yollara dökülüp, şehrin girişlerini tutmuş ve hazır kıta beklemişlerdi...

Suriye İç Savaşı sebebiyle Ortadoğu'ya karayoluyla ihracatın durma noktasına geldiği bir dönemde 55 bölge nakliyecisi sermayelerini ve yüreklerini ortaya koyarak Hatay Ro-Ro başarı hikayesini hayata geçirdiler

Hatay bölgesinde 9 bin TIR filosu bulunan 270 firmadan  2 bin TIR'ı kontrol eden 63 uluslararası nakliyecinin ortağı konumundaki Hatay Ro-Ro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler bu kısa zamandaki başarı hikayesini ve gelecek planlarını Milat Gazetesi'ne anlattı…

15 Temmuz gecesi Hatay'daki nakliyecilerin şehrin girişlerini tuttuğunu ve hazır kıta beklediklerini aktaran Güler, hain darbe girişimi sonrası yaptıkları yatırımlarla bölge ekonomisini büyük ölçüde rahatlattıklarını da anlatıyor…

Hatay Ro-Ro A.Ş'nin kuruluşu bir başarı öyküsü…

2012 yılında Suriye İç Savaşı nedeniyle  sınır kapısının kapatılması ile birlikte Suudi Arabistan ve Ortadoğu ülkelerine yapılan karayolu ihraç taşımaları durma noktasına geldi. Bunun üzerine Ekonomi Bakanlığı'nın liderliğinde alternatif olarak RORO taşımacılığı projesi ile ilgili çalışmalar başlatıldı ve ilk olarak Mısır üzerinden araçların RORO gemileri ile taşınması gerçekleştirildi. Ancak, söz konusu hat ile ilgili RORO şirketleri ya yeterli altyapılarının olmayışı, ya kötü yönetim politikaları ya da yıkıcı rekabete girmeleri nedeniyle uzun süreli bu hatta kalamadılar. Araçlarımız 2 aydan fazla Mısır limanlarında mahsur kaldı. Yaşanan bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve kendi çözümümüzü kendimiz bulmak adına HATAY RORO'nun2014'ün Mayıs'ında kurulmasına karar verdik.

Hatay RO-RO ülke ihracatını Ortadoğu'ya bağlayan tek köprü

Biz ülkemiz ihracat mallarını taşıyan karayolu araçlarını yani TIR'larımızı gemimiz ile Suudi Arabistan ve ardı ülkelere taşımaktayız. Bu kapsamda, yaş meyve sebze, tekstil, gıda, iş makinaları, çeşitli sanayi yükleri ve tankerleri bu ülkelere ulaştırıyoruz. Spot gemiler ile Mısır ve Ürdüne de ihracat ürünlerini gönderiyoruz.

Gemimiz RO-PAX gemi özelliğinde olması nedeniyle yolcu taşıyabiliyoruz. Özellikle Ortadoğu'da yaşayan gurbetçilerimiz araçlarıyla ülkemize düzenli gidip gelebiliyor. Bunun yanı sıra Hac mevsiminde Türk Hacıları için gönderilen otobüsler, hac malzemeleri bizimle gidebiliyor. Bu vesileyle ülke Turizmine de katkı sağlayabiliyoruz.

Hatay Ro-Ro A.Ş.'ye  Deniz Taşıması (Gemi Sahipleri) alanında Birincilik Ödülü

2014 yılında kurulduğumuzda kiraladığımız gemilerle sektörümüze hizmet vermekte idik. Ancak, karşımıza çıkan her türlü zorluğa rağmen bu hizmetimizi aksatmadan devam ettirdik. Bunun sonucunda da tüm ortaklarımızın da kararıyla gemi yatırımı yapmaya karar verdik ve kendi gemimize sahip olduk. Yaklaşık 3 senedir sürdürdüğümüz hizmet ve yaptığımız yatırım sonucunda bu meşakkatli sürecimiz böylesi bir ödülle değerlendirilmiş oldu. Bundan dolayı büyük gurur duyuyoruz.

hatayli-nakliyeciler.jpg

‘Türkiye'nin 500 Büyük İhracatçısı' listesinde 2 kategoride listede

2017 yılına Ro-Pax yatırımıyla giriş yapan Hatay Ro-Ro, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen 'Türkiye'nin 500 Büyük İhracatçısı' araştırmasında iki kategoride listeye girdi.

Hatay Ro-Ro, 'Hizmet İhracatçısı' sıralamasında Türkiye'nin 55. hizmet ihracatçısı olurken 'Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri' kategorisinde 20. sırada yer aldı.

Birbirine rakip 63 firma tek çatı altında! Türkiye'de başka örneği yok

HATAY RO-RO 63 tane uluslararası taşımacılık yapmakta olan tüzel kişiliğin ortaklığından oluşmaktadır. Yani aslında gerçekte birbirine rakip olan 63 taşımacı firmanın bir arada ortak bir amaç için bir arada olmasıdır ki bu başarılması oldukça güç bir durumdur. Birbirleriyle rakip olan firmalar HATAY RORO çatısı altında şimdi tek bir vücut halinde, uyum içinde hareket etmektedir. Bu sayede ülke ihracatını ve lojistiğinin 8 ülkeye devamlılığı sağlanmış oldu. Ayrıca bugüne kadar ortaklarının tamamıyla taşımacı firmalardan oluşarak kurulmuş böyle bir yapı yoktur. Dolayısıyla biz örnek bir yapıyız.

Son dönemdeki uygulamalar İhracatın artması için umut verici

Ülke olarak Lojistik sektöründe Avrupa lideriyiz. Karayolu taşımalarının en önemli avantajı hızlı teslimat yapabilmektir.  Bu önemli milli servet olan avantajın desteklenmesi büyük önem arz ediyor.

Son dönemlerde ihracatın artması için yapılan umut verici uygulamalar, ihracat verilerinin artışını sağladığı gibi lojistik sektörünün canlanmasını sağlayacaktır. Ortadoğu'ya yönelik ihracatın artışını sağlamaya yönelik çalışmalara Mobilya, Halı ve Tekstil ürünlerinin eklenmesi yönünde bir beklenti mevcut.

Ülke ekonomisine duyduğumuz güven bizi yatırıma yöneltti

Maliyetlerimizi düşürmek, hattın istikrarını korumak adına  kendi aramızda toplanarak, 2016 yılı sonunda 100 tır kapasiteli HABİB NECCAR gemimizi satın aldık. Bu vesileyle navlun fiyatlarını ilk güne göre 700 usd aşağıya çekebildik. Bu durum hem ülke lojistiğini hem de ihracatını desteklemeye yönelik cesur bir adımdı. Herkesin bekleyip görelim dediği bir zamanda yaptığımız bu yatırım tamamen ÜLKE EKONOMİSİNE DUYDUĞUMUZ GÜVEN'den kaynaklanmaktadır.

Bundan sonraki hedefimiz, bizlerin yaptığı navlun indirimi ve Ekonomi Bakanlığı'nın ihracatı artırma çalışmalarıyla taşıma adetlerinde artış olacağını öngörüsüyle İlk fırsatta 2. Gemimizi satın alarak sektörün hizmetine sunmaktır.

Bu vesileyle Ortadoğu yanı sıra Kuzey Afrika ülkelerine servis verme şansını yakalamış olacağız.

15 Temmuz gecesi Hatay Nakliyecileri Hazır Kıta nöbetteydi

Bölge nakliye firmalarının bir araya gelerek kurduğu Hatay RORO her zaman Devletine, Ekonomisine güven duymuş ve elini taşın altına koymuştur.  15 Temmuz'da yapılmak istenen hain darbe girişiminde Hatay Nakliyecileri ilk saatlerde Tırlarıyla yollara dökülmüş, şehrin girişlerini tutmuş ve hazır kıta beklemişlerdir.

Darbe girişiminden bir hafta sonra yine birkaç nakliyeci bir araya gelerek çekici dorseyli yaklaşık 100 araç satın almıştır. Bu alım bir çok sektörün ekonomimize olumlu bakmasını, sektörde ümit rüzgarlarının esmesini sağlamıştır. Bu geçen süre bunun haklılığını ortaya koyuyor.  Aynı minvalde Hatay RORO aralık ayı sonunda Türk armatörlerinin sahip olduğu en büyük  RO-PAX yatırımı Habib Neccar gemisini satın alarak maliyetlerin düşmesini, güzergahın devamlılığını sağlamıştır.

Biz Hatay RORO nakliye firmaları olarak yaşanan gelişmelerin farkındayız. Her koşulda Devletimizin yanındayız. Bu uğurda bugüne kadar gücümüzün yettiği oranda üzerimize düşeni yapmaktan hiç geri durmadık, durmayacağız.

Ülke olarak en büyük zenginliğimiz, Millet birliği ve tem yumruk olmamızdır. Zor günler geçiriyor gibi görünsekte ülke olarak bizleri güzel günler bekliyor.

habib-neccar.jpg

ŞERİF VAROL – MİLAT GAZETESİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum