1453 kamyonla geçit yaptılar

1453 kamyonla geçit yaptılar

3. havalimanı şantiyesinde çalışan kamyon şoförleri 1453 kamyon ile geçit yaparak İstanbul'un fethini andı. Geçit için Guiness Rekorlar Kitabı'na da başvuruldu.

Toplamda 1453 kamyonun katıldığı kortej, 1 numaralı pistte gerçekleşti. 3 bine yakın kişinin görev aldığı kamyonların geçidi 1 saat 47 dakika, hazırlıkları ise 7 saat sürdü. 3 bin 22 adet son teknoloji aracın yer aldığı makine ekipman parkına sahip 3. havalimanında geçit töreni için 2.200 adet kamyon makine parkında hazır olarak bekletildi.

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu: “Bugün mühendislerimiz, şoförlerimiz ve işçilerimiz başta olmak üzere tüm İGA Ailesi üyeleri; dünya tarihi açısından önemli bir eşik olan 29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi anısına erişilmesi zor bir görev ile selam durdular” dedi.

Etkinlik kapsamında 1453 kamyon hiç duraksamadan 3,2 km yol kat etti. Sabit bir hızda seyreden 1453 kamyon bu şekilde, “En Uzun Kamyon Geçidi” kategorisinde Guinness rekoru denemesi gerçekleştirdi. İGA çalışanları, böylece 2004 yılında aynı kategoride Hollanda'daki bir proje, 416 kamyonla kırılan rekoru, 3 katından daha fazla bir sayı ile kırmayı deneyerek Guinness Rekorlar Kitabı'na Türkiye'nin adını yazdırmak için gerekli başvuruyu yapmış oldu. Etkinlikte, Guinness Rekor Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural ve ilgili diğer yetkililer de hazır bulundu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.