"12 katlık artış belge ticareti yapanlara yarayacak"

"12 katlık artış belge ticareti yapanlara yarayacak"

D2 belge ücretlerine yapılan 12 katlık artışa turizm taşımacılarından büyük tepki geldi.TÜRSAB Karayolu İhtisas Başkanı Taşkın Arık, bu olağanüstü artışın belge ticareti yapanların daha çok para kazanmasına sebep olacağını belirtti.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Buna göre D2 belge ücretleri 12 artılarak 15 bin liradan 165 bin liraya çıkarılmıştı. Turizm taşımacıları belge ücretlerindeki fahiş artışa tepki gösterdi.

TÜRSAB Karayolu İhtisas Başkanı Taşkın Arık Ulaştırma ve Altyapı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün yeni yilda D2, B2, A1 belge fiyatlarını 12 kat artırdığını söyledi. Bu olağanüstü artışın belge ticareti yapanların daha çok para kazanmasına sebep olacağının aşikar olduğunu belirten Arık, " Amaç korsan taşımayı engellemek ve bu işi nitelikli hale getirmek ise en başta belge alınış şeklini değiştirmesi gerekmektedir. Biz en baştan beri D2 ve B2 belgelerinin kapasitelerinin minimumda 350/550 koltuk arasında olması gerektiğini belgesinde sadece Vito aracı olanlara sözleşme yaparak kiralama yetkisinin kaldırılmasını istemiştik. Gerçek bir turizm taşıma filosunda her gruptan Otobüs, Midibüs, Minibus ve Vito şeklinde araçlar olur veya bu araç gruplarından en az iki tur araç ile iş yapar. Örnek otobüs,minibüs veya midibüs vito gibi. Bizim bu noktaya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Sadece belgeye zam yapmak korsanı önlemez gereksiz bir gürültü yaratır." diye konuştu.

zam-001.jpgYetki belgesi ücretleri yeniden düzenlendi

turizm-tasimaciligi.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.