11,7 milyar dolar kâr bekleniyor

11,7 milyar dolar kâr bekleniyor

Uluslararası Hava Taşımacılık Örgütü (IATA) tarafından yayınlanan tahminlere göre, küresel olarak havacılık sektörü 708 milyar dolar gelir elde edecek...

Uluslararası Hava Taşımacılık Örgütü (IATA) tarafından yayınlanan tahminlere göre, küresel olarak havacılık sektörü 708 milyar dolar gelir elde edecek ve 11.7 milyar dolar kâra ulaşacak. Geçen yıl 7.4 milyar dolar net kâr açıklayan havacılık sektörü 2010'da zirve yapmış ve 19.2 milyar dolar kâra ulaşmıştı.

IATA, yaptığı açıklamada, bölgedeki etkin havacılık üslerinin özelikle uzun mesafeli uçuşlardaki güçlü performansı desteklemeye devam ettiği ifade edildi. Bunun yanı sıra Suriye krizinin etkisinin kısıtlı olduğu ve yolcu talebinin yüzde 10.5 büyüyerek tüm bölgeler arasında ilk sırada yer alacağı kaydedildi.

Küresel olarak havayollarının performansı ikinci çeyrekte iyileşme gösterse de bunun beklenenden daha zayıf olduğu vurgulandı. Uluslararası kuruluşun tahminlerine göre yükseliş trendi 2014'te de devam edecek ve 16.4 milyar dolarlık kâra ulaşılacak. Ayrıca bu yıl tüm dünyadaki yolcu sayısı ilk defa 3 milyarı geçerek 3.12 milyara ulaşacak.

Diğer taraftan kargo sektöründeki olumsuz hava kısa vadede değişmeyecek ve bu yıl sadece yüzde 0.9'luk büyüme görülecek. Kargo gelirleri 8 milyar dolarlık düşüş ile 59 milyar dolara gerileyecek. Yolcu gelirleri ise 68 milyar dolar artışla 565 milyar dolara ulaşacak.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.