109 yıllık VDA yeni binasında

109 yıllık VDA yeni binasında

 1902 yılından beri, ülkemizin en eski sivil toplum örgütlerinden biri olarak etkin faaliyetini sürdüren Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği, 23...

 

1902 yılından beri, ülkemizin en eski sivil toplum örgütlerinden biri olarak etkin faaliyetini sürdüren Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği, 23 Haziran 2011 tarihinde verdiği görkemli bir davet ile Cihangir' de bulunan tarihi binasının üyelerine açılışını gerçekleştirdi.

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı kokteyl - prolonge, saat 17.00 de davetlilerin müzik eşliğinde karşılanmaları ile başladı. Bilahare açılış kurdelesi, Derneğin 33 yıl Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış ve Onursal Başkanı olan  Metin Leblebicioğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefer Kalkavan ve Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Duman tarafından, binanın Derneğe ve tüm denizcilik camiasına hayırlı olması dilekleri ile kesildi.

Binanın üçüncü katında bulunan fuaye alanında toplanan davetlilere, açılış konuşmasını Ruhi Duman yaptı.

Duman konuşmasına; Derneğin kuruluşu olan 1902 yılından "Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği" ismini aldığı 1973 yılına kadar geçirdiği tarihi süreci anlatarak başladı ve Derneğin bugün ulusal ve uluslararası alanda ismini gururla sürdürdüğünü ifade etti.

Bilahare 2004 yılında başlayan kendi binasına sahip olma fikrinin geliştiğini, İMEAK Deniz Ticaret Odası ile müşterek olarak başlayan bina inşa çalışmalarının 2009 yılında yeni bir sürece girdiğini ve İMEAK Deniz Ticaret Odası' nın hisselerini   Derneğe devrettiğini ifade eden Duman, bu tarihte başlatılan "Sonsuzluk Sürecinde Mekanla Bütünleşme Projesi" ile binanın Anıtlar Kurulu' ndan onaylı projesi kapsamında tadilat çalışmalarına başladıklarını ve bugün bitmiş olarak mekanın açılışını yaptıklarını belirtti.

Duman, konuşmasına, "Bu mekânın bu hale gelmesinde başından sonuna kadar projeye destek vermelerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Özellikle, işini gücünü bırakıp bu işle ilgilenen Sayın Düzgit ve Sayın Eminoğlu arkadaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunarım." şeklinde devam ederek, Derneğin Onursal Başkanı Metin Leblebicioğlu' na " Derneği 33 yıl temsil ettikten sonra 2004 yılında bu görevi kendilerine devir ettiğini ancak Yönetim Kurulu'nu  hiç bir zaman yalnız bırakmadığını ve her zaman destek olduğunu belirterek mekanın bu hale gelmesindeki üstün çaba ve gayretlerinden dolayı Yönetim Kurulu arkadaşları adına teşekkürlerini iletti.

Ayrıca binanın yapılışında "Gurur Projesi" adı altında maddi katkı sağlayan ve binanın girişine asılan yıldızlı panoda yer alan üyelere de teşekkür ederek "Yıldızlarının sonsuza kadar parlamasını" diledi.

Davet, binanın yapılışında mimari desteği veren mimar ve iç mimarlar ile binanın muhtelif eşyalar ile donatılmasında katkı sağlayan Gulf Agency Denizcilik A.Ş. ile Maersk Denizcilik A.Ş' ne ve Dernek Yönetim Kurulunda iki dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaparak bu görevini 2010 yılında devreden Yavuz Tarku' ya plaketlerin verilmesi ile devam etti.

Bu projeye katılan üyeler kur'a larını çekerek Konferans Salonu'ndaki koltuklara isim  belirlemelerini tamamladı. Çok samimi bir ortamda Boğaz manzarası ve müzik eşliğinde yapılan davet geç saatlere kadar devam etti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.