100 gazeteci 'Kia' için geldi

100 gazeteci 'Kia' için geldi

Şirket, normalde ABD, Asya ve Güney Kore için üretilen iki sedan modeli Avrupa pazarında sadece Türkiye'ye gönderiyor. Yeni Picanto'nun uluslararası tanıtım...

Şirket, normalde ABD, Asya ve Güney Kore için üretilen iki sedan modeli Avrupa pazarında sadece Türkiye'ye gönderiyor. Yeni Picanto'nun uluslararası tanıtım toplantısı için İstanbul'a gelen Kia Motor başkan yardımcısı Kenny Lee, Türkiye'yi yakından takip ettiklerini belirterek, "Örneğin son dönemde talep yükseldi, hemen bu talebi karşılama kararı aldık. Türkiye pazarına göre ürün kırılımlarına giderek, burada gücümüzü artırma yolunu seçiyoruz." dedi.

Türkiye'de geçen yıl 10 binlik satışa ulaştıklarını belirten Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, bu yıl hedefin 15 bin olduğunu dile getirdi. Bu hedefe ulaşmak için geniş ürün gamının önemine işaret eden Koçak, Türkiye pazarında sedan ağırlığı olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Kia, Avrupa'ya sedan model ihraç etmiyor. Ancak Türkiye'nin bu ihtiyacını göz ardı edemediler. ABD ve Kore pazarı için üretilen Cerato modelini aldık. Şimdi de yakında yola çıkacak yeni Rio'nun sedan modelini yine aynı şekilde bu bölgede sadece Türkiye'de satıyor olacağız."

100 GAZETECİ PİCANTO İÇİN İSTANBUL'A GELDİ

Dünya tanıtımı mart ayında Cenevre'de yapılan yeni Picanto'nun uluslararası test sürüşü İstanbul'da gerçekleştirildi. Etkinlik için Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Ermenistan, Kazakistan, Makedonya, BAE, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Mısır, Tunus, Fas ve Cezayir'den 100'den fazla gazeteci geldi. A segmentinde bulunan Picanto Türkiye'de 28,3 bin TL'den başlayan fiyatlarla yola çıktı. Aracın üzerinde bulunan 85 beygir gücündeki 1,25 lt benzinli motor, düz ve otomatik vites seçenekleri ile alınabiliyor. 3.6 metre uzunluğundaki otomobilin bagaj hacmi 200 litre. Eski model 2010'da sınıfındaki satışların yüzde 21'ini aldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.