1 Ocak 2013’e dikkat!

1 Ocak 2013’e dikkat!

Hazine Müsteşarlığı, 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olacak, tehlikeli maddeler için yaptırılacak zorunlu sorumluluk sigortalarına ilişkin yeni tarifeleri...

Hazine Müsteşarlığı, 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olacak, tehlikeli maddeler için yaptırılacak zorunlu sorumluluk sigortalarına ilişkin yeni tarifeleri belirledi.

Hazine Müsteşarlığı’nın, “Tehlikeli Maddeler İçin Yaptırılacak Zorunlu Sorumluluk Sigortalarına İlişkin Tarife ve Talimatında Değişiklik Yapan Tarife ve Talimat” kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar 1 Ocak 2013’te yürürlüğe girecek.

Tehlikeli maddeler ve tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası için uygulanacak asgari sigorta teminatları kapsamında; tehlikeli atıkların üretim depolama, toptan satış ve kullanımı ile uğraşan işyerleri satış hasılatı 325 bin TL’den 40 milyon TL’ye kadar olanlar için maddi 50 bin ile 1 milyon 500 bin TL arasında uygulanacak.

Sağlık gideri ve daima sakatlık ve ölüm gideri ise kişi başına 250 bin TL olacak. Sağlık gideri ve daima sakatlık ve ölüm gideri kaza başına 1 milyon 250 bin TL ile 15 milyon TL arasında uygulanacak.

Piroteknik malzemeler ile kibrit, her türlü ispirto ve alkol hariç diğer tehlikeli maddelerin perakende satış ile uğraşan işyerleri için maddi 150 bin TL olarak belirlenen tutar, sağlık ile daima sakatlık ve ölüm giderinde kişi başına 250 bin TL, kaza başına ise 2 milyon 500 bin TL olarak uygulanacak.

Tüp gaz zorunlu mali sorumluluk sigortası için uygulanacak asgari sigorta teminatları ise, maddi zarar kaza başına 50 bin TL, sağlık gideri kişi başına 250 bin TL, kaza başına 1 milyon 250 bin TL, daimi sakatlık ve ölüm gideri ise kişi başına 250 bin TL, kaza başına 1 milyon 250 bin TL olarak uygulanacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.