ZF’den dünya çapında yenilik:Tarxon kamyon şanzımanı

ZF’den dünya çapında yenilik:Tarxon kamyon şanzımanı

Ağır ticari araçlar için yeni otomatik şanzıman sistemi TraXon ile ZF, hem şanzıman donanımı, hem de yazılı konularında yeni ölçütler oluşturarak...

Ağır ticari araçlar için yeni otomatik şanzıman sistemi TraXon ile ZF, hem şanzıman donanımı, hem de yazılı konularında yeni ölçütler oluşturarak ticari araç şanzımanlarında büyük bir fonksiyon çeşitliliğine olanak sağlıyor.

ZF Yönetim Kurulu Ticari Araç Teknoloji sorumlusu Rolf Lutz, yeni otomatik şanzıman sistemi TraXon hakkında şunları söyledi: ?Bu yeni otomatik şanzıman ile geleceğin ağır ticari araçlarına bugünden yön vermeyi hedefliyoruz. Yapılan geliştirme çalışmalarında ekonomiklik ve müşteriye sağlanan yararın daha da arttırılmasını ön planda tutuyoruz. Tamamen yenilenmiş olan TraXon kamyon şanzımanı, çift kavrama ve hibritli modülü ile pazara sunuldu. Yeni ZF şanzıman 3 bin Nm?den büyük torkları aktarabildiği ve böylece de 60 tonu aşan yükler içinde elverişlidir. TraXon şanzıman 12 ve 16 vitesli olarak sunulan her iki tipinde de direkt tahrikli ve yüksek devirli olarak sunuluyor. Ayrıca bu şanzıman geniş tahvil oranı yelpazesi ile debriyaj aşınmasını asgariye indirirken, ölçülü ve güvenli manevra yapılmasına da olanak sağlıyor.?

DEĞİŞKEN MODÜLER YAPI KONSEPTİ

Yeni tasarımlı dişli grupları ile birlikte yer tasarrufu sağlayan tasarımıyla TraXon şanzımanın performans/ağırlık oranı açısından ölçüt yarattığına dikkat çeken Lutz, ?Yeni ZF şanzıman 3 bin Nm?den büyük torkları aktarabiliyor. Böylece azami yük ağırlığı 60 tonu aşan kamyonların kullanıldığı pazarlar içinde de caziptir. ZF geliştirme uzmanları TraXon şanzımandaki  gürültü seviyesini  AS Tronic şanzımana kıyasla ortalama 6 desibel azaltmayı başardılar. TraXon?un önemli bir üstünlüğü modüler şanzıman konseptidir. Bu, temel şanzımanı pratik kullanımda şanzımanın ekonomikliğini artıran, üreticilere ve filo yöneticilerine her kullanım için olabilecek azami esnekliği sunar ve sürücünün konforuna arttıran üç kalkış veya vites modülü ile kombine etmeye olanak sağlıyor. ZF, ilk kez TraXon şanzımanda ağır ticari araçlar için bir hibrid modülünü ?TraXon Hibrid?i piyasaya sunmayı planlıyor. TraXon Hibrid, özel taşımacılık işlerinde soğutma işlemleri için ilave ünitelere enerji sağlanması amacıyla kullanılabilir? diyerek TraXon şanzımanın özelliklerini sıraladı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.