TÜVTÜRK, trafik güvenliğini simülasyonla anlattı

TÜVTÜRK, trafik güvenliğini simülasyonla anlattı

TÜVTÜRK, ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’nde trafik güvenliği ile ilgili çalışmalarını ziyaretçiler ile paylaştı.

Trafik alanında hizmet veren firma, kurum, kuruluşların tecrübeleri ve bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını karşılıklı olarak paylaşılması amacı ile düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi 12-14 Kasım tarihleri arasında Ankara ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl altıncısı düzenlenen sempozyumun açılış törenine Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜVTÜRK’E TRAFİK GÜVENLİĞİNE KATKISI NEDENİYLE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Türkiye’de araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK de sempozyumda, karayolu trafik güvenliği konusunda yaptığı çalışmaları ziyaretçiler ile paylaştı. Sempozyumun açılış töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, trafik güvenliğine destekleri nedeniyle TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören’e teşekkür plaketi verdi. TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özgülsün de, sempozyum kapsamında “Araç Muayenesinde Tespit Edilen Kusurlarin Trafik Ve Yol Güvenliğine Etkisi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

3 stant ile sempozyumda yer alan TÜVTÜRK, araç muayene hizmetinin trafik güvenliğine katkısı üzerindeki çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, TÜVTÜRK Akademi standında da kurumun iç ve lojistik sektörüne yönelik eğitimleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı. Sempozyumda, en çok ilgiyi ise T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordinasyonunda ve TÜVTÜRK’ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin standı çekti.

EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYONU İLGİ ÇEKTİ
İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in ziyaret ettiği Trafikte Sorumluluk Hareketi standında, trafik güvenliği ile ilgili bilgiler verildi. Çevresinde 360 derece dönerek, araçların takla atmasını canlandıran emniyet kemeri simülasyonu ile ziyaretçiler,  emniyet kemeri kullanmamaları halinde yaşayabilecekleri üzücü sonuçlar hakkında bilgi sahibi oldu. Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin 5’inci yılının da kutlandığı sempozyumda, ayrıca alkollü araç kullanımının tehlikelerine dikkat çeken “alkol gözlüğü” simülasyonu da yer aldı. Katılımcılara yönelik çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Sempozyumda, ayrıca TÜVTÜRK’ün desteğiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Spot Film Yarışması’nın kazananlarına da ödülleri takdim edildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.