Trafik kazalarının yüzde 81’i anlaşmayla sonuçlandı

Trafik kazalarının yüzde 81’i anlaşmayla sonuçlandı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geçen 53 aylık sürede maddi hasarlı trafik kazalarının yüzde 81'inin, tarafların karşılıklı anlaşmasıyla sonuçlandığını...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, geçen 53 aylık sürede maddi hasarlı trafik kazalarının yüzde 81'inin, tarafların karşılıklı anlaşmasıyla sonuçlandığını bildirdi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nın soru önergesine verdiği cevapta; maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların trafik zabıtasını beklemek zorunda kalmalarının trafik akışını etkilediği ve yaşanan trafik sıkışıklığından dolayı ambulans, itfaiye ve polis gibi acil müdahale ekiplerinin bile hizmet verememe noktasına geldiğini belirtti.

Cevapta, "Bakanlığımız, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği temsilcilerinin ortak çalışmaları sonucunda 1 Nisan 2008 tarihinde uygulamaya konulan proje ile belirtilen olumsuzluklar ortadan kaldırılmış, daha güvenli, çağdaş, insan odaklı, çevreci ve ekonomik bir sistem hayata geçirilmiştir. Uygulamanın ilk 53 ayında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarının yüzde 81'i kazaya karışan tarafların karşılıklı anlaşmalarıyla sonuçlanmıştır" denildi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.