TEM, İstanbul'a dönüş için ayrıldı

TEM, İstanbul'a dönüş için ayrıldı

TEM otoyolunda her arife günü ve bayram dönüşü yaşanan trafik çilesine çözüm bulundu. Bu yıl ilk defa İzmit-Gebze arasında 'tek yön uygulaması'na...

TEM otoyolunda her arife günü ve bayram dönüşü yaşanan trafik çilesine çözüm bulundu. Bu yıl ilk defa İzmit-Gebze arasında 'tek yön uygulaması'na geçildi. Otoyolun kuzey ve güney şeritleri, aynı anda İstanbul istikametine açıldı. İstanbul'dan İzmit'e giden araçlar, Gebze'den itibaren D-100 karayoluna yönlendirildi. Topçular'da normalde 8 olan arabalı vapur sayısı 16'ya çıkarıldı.

Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyen tatilcilerin, arife günü yaşadığı trafik işkencesi ders oldu. Ulaştırma Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği, dönüş yolunda aynı çilenin yaşanmaması için bu yıl ilk defa yeni bir uygulamaya geçti. TEM otoyolunun İzmit-Gebze arası kuzey ve güney şeritleri, aynı anda İstanbul istikametine açıldı. Dün saat 12.00'de başlayan uygulamayla İstanbul istikametine çift şeritten trafik verildi. Uygulama bugün saat 12.00'ye kadar devam edecek. Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu alınan karar gereği TEM Otoyolu İstanbul istikameti çift yönlü olarak hizmet vermeye başladı. Gebze'den itibaren Ankara istikametine kapanan yolun kuzey ve güney şeridi İstanbul istikametine çalışıyor. Sürücülerin bayram trafiğine yakalanmalarını önlemek amacıyla TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde iki şerit de İstanbul istikametine açıldı. Uzunçiftlik ve Kandıra turnikelerinden alınan araçlar, Gebze'ye kadar kuzey ve güney şeridi kullanabilecek. Trafiğe kapatılan Ankara istikametine gidecek araçlar ise Gebze'den D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Dün öğle saatlerinden itibaren çift yönlü kullanılan otobanda herhangi bir yoğunluk gözlenmezken, saat 11.30'dan itibaren D-100 Karayolu'na yönlendirilen araçlar, Körfez ve Derince geçişlerinde yoğunluk oluşturdu.

Bayram dönüşü tatilciler için yine işkence oldu. Çanakkale-Eceabat arasında sadece 2 feribot çalıştıran GESTAŞ İskelesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar isyan etti.

Arife gününde Eceabat iskelesi önünde yaşanan uzun kuyruk, bu kez ters istikamette Çanakkale'de yoğunlaştı. Bayramın son gününde İstanbul'a dönmek üzere yola çıkan tatilciler, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir iskeleleri yönünde uzun kuyruklar oluşturdu. İskele alanına sığmayan araçlar, caddelere taştı. Polis ekipleri Cumhuriyet Bulvarı, Yalı Caddesi, Fetvahane Sokak ile Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapattı. Buna rağmen uzayan kuyruk, şehir trafiğini altüst etti. Sürücüler, her bayram yaşanan bu sıkıntının tekrar etmesini tedbirsizlik olarak değerlendirdi. Bu sıkışıklığın olacağı bilinmesine rağmen tedbir almayan yetkililere tepki gösterdiler. Çanakkale-Kilitbahir arasında da 4 feribot aralıksız sefer yaptı. Ancak küçük olan bu feribotlar da yoğunluğu azaltmakta yeterli olmadı. GESTAŞ yetkilileri, bayram süresince 45 bin aracın feribotlarla geçiş yaptığını açıkladı. Son gün yoğunluğuyla birlikte bu sayının iki katına ulaşması bekleniyor. Bayramı Ege ve Akdeniz'de geçirenler dönüş yolunda Topçular Feribot İskelesi'nde yoğunluğa sebep oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dönüş yükünü Topçular çekti. İDO yoğunluğu öngörerek bu yıl rekor kırarak 16 gemiyi sefere koydu. Önceki gün 8 bin aracın taşındığı iskelede dün 15 bine yakın araç geçiş yaptı. Feribot sayısının artırılmasına rağmen, yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu iskelede vatandaşlar, arabalı vapura binebilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldı.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.