Tampon bölgeye bomba!

Tampon bölgeye bomba!

Cilvegözü sınır kapısında bombalı araçla yapılan saldırıyı 3 kişinin gerçekleştirdiği, şüphelilerden 2’sinin Suriye, birinin Türkiye’ye kaçtığı...

Cilvegözü sınır kapısında bombalı araçla yapılan saldırıyı 3 kişinin gerçekleştirdiği, şüphelilerden 2’sinin Suriye, birinin Türkiye’ye kaçtığı iddia edildi. Bombalı araçta en az 35-50 kilogram arası patlayıcı bulunduğu öne sürüldü. Suriye’deki internet siteleri, saldırının ardında Esad rejiminin istihbarat örgütü El Muhaberat’ın olabileceğini duyurdu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda dün dehşet saatleri yaşandı. Türkiye tarafına sadece 40 metre uzaklıktaki bulunan tampon bölgedeki park alanında 15.00 sularında patlayan bombalı araç 3’ü Türk, 10’u Suriyeli 13 kişiyi öldürdü. Yaralanan 30’dan fazla kişinin durumlarının ise ağır olduğu bildirildi. Saldırının ardından, güvenlik ve istihbarat birimleri, olayı çok yönlü soruşturmaya başladı.

Patlamadan kısa süre sonra, Özgür Suriye Ordusu’na yakın kaynakların yaptığı, saldırıyı Esad yanlılarının gerçekleştirdiği açıklamalarından hemen sonra bazı internet sitelerinde de El Muhaberat’ın Türkiye sınır kapısında başarılı bir operasyon gerçekleştirdiği haberleri yayımlandı.

İkinci araç patladı

Güvenlik birimleri, olaydan 22 dakika önce ara bölgeye park eden aracın değil, 2 dakika önce gelen ikinci aracın bomba yüklü olduğu üzerinde durdu. Bu aracın Rus ya da İran yapımı binek otomobil olduğu ifade edildi.

50 KG TNT TESPİT EDİLDİ

Patlamanın, yüksek olasılıkla uzaktan kumandaya dönüştürülen cep telefonuyla gerçekleştirildiği ve aracın bagajına yüklenen TNT ağırlıklı patlayıcının kullanıldığı iddia edildi. Aracın bagaj bölümüne 35-50 kilogram arası TNT ağırlıklı patlayıcı yüklendiği ifade edildi. Bombaların elle hazırlanmadığı ve “fabrikasyon” olduğu saptandı. Patlama sonrasında olay yerinde yapılan incelemelerde elde edilen deliller, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Dikkati çeken zamanlama

Patlamadan bir gün önce, Esad muhaliflerinin oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi’nden bir heyetin Cilvegözü ve Kargamış sınır kapılarında incelemelerde bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum da Suriye rejiminin muhalifleri hedef almış olabileceği yorumlarına yol açtı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.