NASA Sergisi’nin parçaları Arkas Ulaştırma’ya emanet

NASA Sergisi’nin parçaları Arkas Ulaştırma’ya emanet

Arkas Ulaştırma, İstanbul’da Marmara Forum’da yapılacak olan NASA Sergisi’nde sergilenecek malzemelerin şehiriçi kara nakliye operasyonunu üstlendi....

Arkas Ulaştırma, İstanbul’da Marmara Forum’da yapılacak olan NASA Sergisi’nde sergilenecek malzemelerin şehiriçi kara nakliye operasyonunu üstlendi. Uzay çalışmalarına yön veren Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın, insanoğlunun uzayla ilgili önemli adımlarını bir araya getiren ve A.B.D. Başkonsolosluğu güvencesiyle İstanbul’da yapılacak olan “NASA: A Human Adventure sergisi için Arkas Ulaştırma şehiriçi kara nakliye hizmeti verdi.

Dünyayı dolaşan sergi Stokholm’den sonra İspanya’ya gitmişti. İspanya’dan sonraki durağı ise İstanbul oldu. İspanya’dan denizyoluyla ve özel ekipmanlar ile İstanbul’a taşınmasını Arkas Line gerçekleştirdi. İspanya’dan roket, roket rampası, astronot kıyafetleri ve sergide kullanılacak olan diğer malzemeler konteyner ile Ambarlı Limanı’na getirildi. Arkas Ulaştırma gelen malzemeleri önce depoda stokladı. Eylül ayının ilk haftasında malzemeleri Marmara Forum Alışveriş Merkezi’ne ulaştırdı ve side lifter kullanarak güvenle indirdi. Marmara Forum’un katkılarıyla kurulan 2 bin 500 metrekare büyüklüğündeki Expo Center’da yer alan sergi, 21 Eylül tarihinde ziyarete açıldı. İnsanoğlunun uzay macerasını başlangıcından bugüne, tarihsel anlatımı yanında teknoloji ve donanımı aktaran 300’den fazla özel parçayla sunan sergide özel maketlerin yanı sıra 100’den fazla orijinal parça da bulunuyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.