Metrobüs geçici çare, esas çözüm metro

Metrobüs geçici çare, esas çözüm metro

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Genç Girişimciler Derneği'nin (İSGİD) "21. Yüzyılın Başkenti İstanbul" toplantısında ulaşım...

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Genç Girişimciler Derneği'nin (İSGİD) "21. Yüzyılın Başkenti İstanbul" toplantısında ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Genç Girişimciler Derneği'nin (İSGİD) "21. Yüzyılın Başkenti İstanbul" toplantısında ulaşım projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni havalimanının yapımı ile senede 150 milyon bireyin uçakla yolculuk yapabileceğine işaret eden Topbaş, "Şu anda 3. havalimanından metro ile şehre ulaşımı mümkün kılacak bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. Gelinen aşamada İstanbul'a 34 milyar dolar yatırım yaptıklarını duyuran Topbaş, şunları aktardı: "Bu sene 4.5 milyar dolar yatırım daha yapacağız. Söz konusu yatırımın yüzde 55'i trafik problemini aşmak için harcanacak. Trafik sorununu aşmada metrobüs geçici bir çare. Esas çare metro yatırımıdır. Şu ana kadar ihmal edilmiş raylı sistem için 7 milyar dolar daha yatırım yapacağız. 1 kilometre metro hattının maliyeti 100 milyon dolar. 2016'da 7 milyon birey metro hattı ile ulaşım yapar hale gelecek."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum