İller arasında taşıma dönemi

İller arasında taşıma dönemi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul, Adapazarı ve Yalova belediyeleriyle yaptığı protokol çerçevesinde bu illerde servis çeken sürücüler,...

İller arasında taşıma dönemiKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul, Adapazarı ve Yalova belediyeleriyle yaptığı protokol çerçevesinde bu illerde servis çeken sürücüler, resmi izinle Kocaeli’de de taşımacılık yapabiliyor.

RESMİ BELGEYLE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin İstanbul, Adapazarı ve Yalova belediyelerinin UKOME’leriyle yaptığı protokol kapsamında bu iller arasında servis taşımacılığı geçişleri yapılıyor.  Protokol kapsamında; Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ya da bağlı oldukları belediyelerden servis taşımacılığı için yol belgesi alanlar Kocaeli’de de aynı işi yapabiliyor. Kocaeli’deki servis taşımacıları da söz konusu iller de p plakaları bulunması halinde araç çalıştırabiliyor.

YILLIK ÇALIŞMA İZNİ

İstanbul, Adapazarı ve Yalova’dan gelen servis taşımacıları, Kocaeli’de hangi noktada çalışacaklarını Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne bildirmeleri gerekiyor. Taşımacılığı resmi yollarla yaptığı tespit edilen 34, 54 ve 77 plakalı araçlara Büyükşehir Belediyesi de, Kocaeli’de bir yıllığına servis taşımacılığı yapma izni veriyor. Kocaeli’de p plakalı olup da çevre illerde iş yapmak isteyenler de bu kez söz konusu belediyelerin UKOME’lerinden izin belgesi alıyor. İzinler her yıl yenileniyor.

YÜKLENİCİ FİRMALARA DA İZİN VAR

Diğer yandan kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını gerçekleştiren yüklenici firmaların servis araçları da iş teslimine kadar Kocaeli’de taşıma yapabiliyor. Büyükşehir, Emniyet ve Jandarma işbirliğiyle Kocaeli genelinde p plakası olmadan servis taşımacılığı yaptığı tespit edilenlere ağır cezalar uygulanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.