HGS'deki hata sürücüleri çıldırttı

HGS'deki hata sürücüleri çıldırttı

HGS hesaplarından geçiş yapmamalarına rağmen geçiş ücreti kesildiğini öğrenen araç sahipleri HGS’nin büyük bir hatasını ortaya çıkardı. HGS'de...

HGS hesaplarından geçiş yapmamalarına rağmen geçiş ücreti kesildiğini öğrenen araç sahipleri HGS’nin büyük bir hatasını ortaya çıkardı.

HGS'de benzer plakalar yanlış okununca geçiş ücretleri de başka plakalara kesildi. Geçiş ücretine dair mesaj gelen araç sahipleri araçlarının ya da araçlarına ait plakaların çalındığını düşünerek telaşa kapıldı.

1 Şubat'tan itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alınca şikayetler de gecikmedi. Araç sahipleri geçiş ücretine dair mesaj alınca neye uğradıklarını şaşırdı. M.G'nin evinin önünden çıkarmadığı aracına gişeden geçiş yaptığına dair mesaj gelince araç sahibi aracının çalındığını düşünüp telaşa kapıldı. C.B.'de hiç gitmediği bir ilden aracı ile geçiş yapıldığına dair gelince plakasının kopyalandığını düşündü. Gerçekler ise araştırınca ortaya çıktı. HGS'de okuma yanlışlığı yapılınca ücretler başka plakalara kesildi. Yeni sistemde yaşanan aksaklıklar araç sahiplerini çileden çıkardı.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.