Gümrük işlemleri kolaylaşıyor

Gümrük işlemleri kolaylaşıyor

Güvenilir firmalara verilen yetkilendirilmiş yükümlü statüsüne ilişkin düzenlemeleri içeren ve gümrük işlemlerinde kolaylık sağlayan yönetmelik,...

Güvenilir firmalara verilen yetkilendirilmiş yükümlü statüsüne ilişkin düzenlemeleri içeren ve gümrük işlemlerinde kolaylık sağlayan yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği, yetkilendirilmiş yükümlü statüsü için gereken koşulları ve sertifikanın verilmesi ve iptaline ilişkin düzenlemeleri içeriyor.

Yönetmelik, söz konusu sertifika kapsamında faydalanılacak izinli gönderici, izinli alıcı, ithalatta yerinde gümrükleme, onaylanmış ihracatçı, eksik beyan, kısmi teminat, götürü teminat uygulamaları, beyanın kontrolüne yönelik kolaylaştırmalar, güvenlik yönlü kolaylaştırmalar ile bu uygulama ve kolaylaştırmalardan faydalanma yetkilerinin askıya alınması, geri alınması ve iptali ile gümrük mevzuatından kaynaklanan diğer basitleştirilmiş uygulamalara ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Yönetmeliğin, elektronik bildirim, ithalatta yerinde gümrükleme izni ve izinli alıcı yetkisi kapsamında yapılacak işlemleri içeren maddeleri, elektronik sistemin hazırlanmasının ardından 1 Ocak 2015'te yürürlüğe girecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.