Benzine bayram vergisi mi geldi?

Benzine bayram vergisi mi geldi?

Dünyada düşüş trendine giren petrol fiyatları ve son günlerde dolar karşısında değer kazanan Türk Lirasına rağmen Türkiye'de benzinin litresi hâlâ 4.77 TL'den satılıyor.

Taraf Gazetesi'ndeki köşesine konuyu taşıyan Süleyman Yaşar, petrol fiyatlarında artışın anında benzin fiyatlarına eklendiğini belirterek, fiyatların gerilemesine rağmen neden indirim yapılmadığını sordu. Ramazan Bayramı boyunca vatandaşın otomobiliyle dolaşıp, benzin tüketeceğini ve petrolcünün de dolaylı olarak devletin de kazanacağını ifade eden Yaşar, durumun vatandaşa adeta 'bayram vergisi' olarak yansıyacağına dikkat çekti.

İşte Süleyman Yaşar'ın yazısının ilgili bölümü:

"Petrol fiyatlarında yeni bir gerileme trendi başladı. Bu arada Türk Lirası da son iki haftadır Amerikan Doları karşısında değerlendi. Ama Türkiye'de benzin fiyatlarında bir gerileme yok.

Bildiğiniz gibi 95 oktanlık benzinin litresi hâlâ 4 lira 77 kuruştan satılıyor.

“Niye fiyat düşürülmüyor” diye sorduğunuzda benzinciler uzaklara bakıyorlar. Hâlbuki küresel petrol fiyatları arttığında ya da Türk Lirası dolar karşısında değer kaybettiğinde benzine anında zam yapılıyor.

Peki, niye petrol fiyatları gerilediği hâlde benzin fiyatında indirim yapılmıyor?

Cevabı şöyle olabilir; Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaş seyahat edecek, otomobiliyle dolaşacak, bol bol benzin tüketecek. Kaçırmayalım bu fırsatı düşüncesindeler. Petrolcü kazanacak, devlet dolaylı vergiden kazanacak. Ama vatandaşın cebi boşalacak.

Anlayacağınız herhalde bu bir Bayram vergisi oluyor vatandaşa."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.