Zahit Sağlık, Türkiye-Slovenya İş Konseyi Başkanı oldu

Zahit Sağlık, Türkiye-Slovenya İş Konseyi Başkanı oldu

DEİK 'İş Konseyleri için yapılan seçimlerde Türk lojistik sektörünün önde gelen isimlerinden Zahit Sağlık, Türkiye-Slovenya İş Konseyi Başkanlığı’na seçildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde gerçekleşen değişim sonrasında yapılan ilk seçimli DEİK İş Konseyleri Genel Kurul Toplantıları, 22-23, 26-27-28 Ekim  2015 tarihlerinde İstanbul’da büyük bir katılımla gerçekleşti.  

zahit-saglik-(2).jpgAmerika Bölgesi, Avrupa Bölgesi, Asya Pasifik Bölgesi, Afrika Bölgesi, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi ve Avrasya Bölgesi olarak altı bölgede 123 ülke bazlı, 5 sektörel iş konseyleri ve  bir özel amaçlı iş konseyi olmak üzere toplam 129 iş konseyinin yürütme kurulu başkanları ve üyeleri seçildi. 130. Konsey, DEİK için dünyanın hemen her tarafından iş insanlarının katılacağı ayrı özel bir kurultay yapılacak.

78 Konseye yeni başkan

İki senede bir düzenlenen seçimli genel kurul toplantısından önce bölgesel iş konseyi başkanları belirlendi. Yapılan seçim neticesinde toplam 130 iş konseyinden 78’inde yeni başkan seçilmiş oldu. Hemen tüm konseylerin yürütme kurullarında da önemli yenilenmeler gerçekleşti. Daha sonra bölge koordinatör başkanları da seçilerek iş konseyleri genel kurulları tamamlandı. 

Türkiye-Slovenya İş Konseyi Başkanlığı’na seçilen Sağlık Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zahit Sağlık, görevi süresince özellikle lojistik sektörünün sorunlarına öncelik vereceğini kaydederek, iki ülke ticaretinin gelişmesi için çaba göstereceğini vurguladı.

Sayın Zahit Sağlık’ı kutluyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

deik.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.