Yurtdışına çıkarken sorun yaşamamak için lütfen okuyun!

Yurtdışına çıkarken sorun yaşamamak için lütfen okuyun!

Olağanüstü Hal Uygulaması sebebiyle yurtdışına çıkışlarda mağduriyet yaşamamanız için yazıda detayları verilen prosedürlere mutlaka uymanızı önemle hatırlatırız.

Normal pasaportlu yolcuların; pasaport kontrolünden geçerken yanlarından e-devletten alınmış güncel SGK dökümlerini yanlarında bulundurmaları, buna ek olarak iş yeri kimliği ve o işyerinde çalıştığına dair ıslak imzalı bir yazı da faydalı olacaktır.

Öğrencilerin; yanlarında öğrenci belgelerini bulundurmaları tavsiye edilmektedir.

Kamu çalışanı yolcuların; yanlarında mutlaka çalıştığı kuruma ait “yurtdışına çıkmasına mani bir durum yoktur” ibaresinin bulunduğu ıslak imzalı bir yazıyı bulundurmaları gerekmektedir. İşyeri yazısında bu ibarenin yer almadığı yolcuların uçuşuna izin verilmemektedir. Kamu çalışanlarının yurtdışına çıkışı polis insiyatifindedir.

Yeşil pasaportlu olup aktif olarak kamuda çalışan yolcuların; havalimanlarında öncelikle vize ihlal bölümlerine gitmeleri gerekmektedir. Burada GBT araştırması yapıldıktan sonra seyahat edecek kişilerden bilet, pasaport ve çalıştığı kurumdan alınmış “yurtdışına çıkmasına mani bir durum yoktur” yazısının ıslak imzalı hali istenmektedir. İşyeri yazısında bu ibarenin yer almadığı yolcuların uçuşuna izin verilmeyeceği ısrarla belirtilmektedir. Tüm evraklar tam ise uçuşa izin verilmektedir.

Yeşil pasaportlu emekli yolcuların; emekli belgeleri ile birlikte yine önce vize ihlal bölümüne gitmeleri ve pasaportları ile birlikte biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. GBT araştırması sonucu herhangi bir pürüz yoksa uçuşlarına izin verilmektedir.

 Asker emeklisi yolcuların; GBT araştırması için ayrı bir bölüm ile iletişime geçilmekte ve yapılan araştırma sonucu herhangi bir pürüz yoksa uçuşlarına izin verilmektedir.

Yurtdışı çıkış işlemleri tamamen pasaport polisi insiyatifindedir ve bu uygulamalar her an güncellenebilmektedir. Tüm bu prosedürler vakit alan işlemler olduğundan, yolcuların havalimanına uçuşlardan en az 5 saat önce gitmeleri tavsiye edilmektedir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.