Yük gemisi Sahil Güvenlik'e çarptı, kaçtı: 3 asker şehit

Yük gemisi Sahil Güvenlik'e çarptı, kaçtı: 3 asker şehit

Karadeniz yönüne giden ve henüz bayrağı ve ismi belli olmayan bir yük gemisi Sahil Güvenlik botuna çarparak yoluna devam etti.Boğaz geçişine hazırlanan gemiyle çarpıştıktan sonra ters dönen Sahil Güvenlik botundaki 3asker şehit oldu.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Teknedeki 5 mürettebat kurtarıldı, bir kişi ise aranıyor. Olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

Kazada denize düşen 3 ağır yaralı daha sahile çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü. Daha önce kurtarılan 2 kişiyle birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu’na getirilenlerin sayısı 5 oldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan kazaya dair açıklamada şöyle denildi;


"17.08.2016 tarihi saat 08:20’de Tolunay Gemisi Güney-Kuzey Boğaz Girişi esnasında SG-25 Botu ile çatışmış olup, SG-25 Botu tumba olmuştur.

Kuruluşumuza ait Kıyı Emniyeti 3 ve 4 Hızlı Tahlisiye Botları, Kurtarma 1 ve 8 Römorkörleri, Şark Römorkörü, RHIB Botu ile Kuruluşumuz ve Sahil Güvenlik Balık adamları ile Deniz Polisi olay yerine intikal etmiştir.

SG-25 botunda 7 personel bulunmakta olup, bunlardan 6’sı kurtarılmıştır. Kurtarılanlardan 3’ünün durumu kritik olup kayıp olan bir kişiyi arama çalışmalarına devam edilmektedir"

BOTTAKİ MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Sarayburnu açıklarında alabora olan bottaki mürettebatın isimleri şöyle: Üsteğmen Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, Uzman Çavuşlar Bülent Demirkaya, Enver Çetin; Erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca, Sinan Göktaş

HÜRRİYET

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum