Yılda 500 bin yolcu hedefleniyor

Yılda 500 bin yolcu hedefleniyor

42 adet yolcu bindirme, 16 adet yolcu indirme peronuna sahip olan yeni Diyarbakır otogarında 52 adet bilet satış yeri bulunuyor. Diyarbakır'da 1996 yılında...

42 adet yolcu bindirme, 16 adet yolcu indirme peronuna sahip olan yeni Diyarbakır otogarında 52 adet bilet satış yeri bulunuyor.

Diyarbakır'da 1996 yılında yapımına başlanan şehirlerarası otobüs terminali, törenle hizmete açıldı.

Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu'nun 10. kilometresinde yapılan otogar, bugün açıldı. Törene, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuluğ ve belediye başkanları katılırken, bakanlar ve milletvekilleri mesaj gönderdi. Açılış öncesi güvercinler uçuruldu. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 120 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan otogarın toplam kullanım alanının 42 bin metrekare, kapalı alanının ise 13 bin 500 metrekare olduğunu söyledi. Baydemir, şehirlerarası otobüs terminalinin 1996 yılında yapımına başlandığını belirterek, "Otogar, hukuki altyapısı oluşturulmadığı için belediye, müteahhit firma ve arsa sahibi olan vakfın birbiri aleyhine açtığı dava nedeniyle adeta kördüğüm haline dönmüştü. Diyarbakır nihayet, ulaşmaya çalıştığı vizyonun ifadesi olan şehirlerarası otobüs terminaline kavuştu. 42 adet yolcu bindirme, 16 adet yolcu indirme peronuna sahip olan yeni otogarda 52 adet bilet satış yeri bulunuyor. Kentimizin tarihsel kimliğine metropol kent olma vasfına yaraşır şekilde yapılan otogarda yılda en az 500 bin yolcu ağırlanacaktır'' dedi.

İHA

Diyarbakır otogarının açılışına DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuluğ, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir  ve çevre  belediye başkanları katıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.