Yılda 36 gün iş seyahatine çıkıyoruz

Yılda 36 gün iş seyahatine çıkıyoruz

Multinet Up'ın yaptırdığı araştırma, KOBİ’lerin çalışanlarını yılda ortalama 36 gün iş seyahatine gönderdiklerini ortaya koyarken, bu alandaki kurumsal davranışları da gösterdi.

Akıllı çözümler sektörünün lideri Multinet Up Otelnet ürünü ile kurumlara daha iyi hizmet verebilmek ve onların beklentilerini anlamak üzere önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, KOBİ’lerin çalışanlarını iş nedeni ile yılda ortalama 36 gün iş seyahatine gönderdiklerini ve otel rezervasyonlarını ağırlıklı olarak telefon ile yaptıklarını ortaya çıkardı.

Bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından gerçekleştirilen çalışma Türkiye’nin 15 ilinde tüm sektörlerden seçilen firmalarla 26 Nisan – 25 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapıldı. Telefon ile anket tekniğinin kullanıldığı çalışma kapsamında 724 görüşme yapıldı. Ankete katılan firmaların ortalama çalışan sayısı ise 20 oldu.

Yılda bir aydan fazla konaklama

Görüşülen firmaların yaklaşık yarısının çalışanları, yılda en az 1 gün bile olsa, iş amaçlı şehir dışı konaklama yapıyor. Tüm çalışanların iş nedeni ile yılda şehir dışında yaptığı toplam konaklamanın ortalaması 36 geceye ulaşıyor. 

Rezervasyon için en çok telefon tercih ediliyor

Rapora göre, konaklama rezervasyonlarında en çok tercih edilen yöntem telefon ile oteli aramak. Konuşulan firma temsilcilerinin % 40’ı bu yöntemi tercih ettiklerini söyledi. İkinci sırada %29 ile online rezervasyon yer alıyor. Çalışanları şehir dışında konaklama yapan firmaların %17’si ise rezervasyon işlemlerini turizm firmalarına yaptırmayı tercih ediyor.  Firmaların % 8’i konaklanacak otele e-mail atıldığını, % 8’i ise çalışanların kendilerinin otel bulduklarını belirtti.

Konaklanacak otelin konumu önemli

Konaklanacak tesis seçimindeki kriterler önem sırasına göre ele alındığında bunların başında  % 40 ile tesisin konumu geldi. Tesisin fiyatı ise %30 ile ikinci sırada yer aldı. Yapılan sıralamaya göre verilen ağırlıklarla hesaplanan endekslenmiş sonuçlarda ise tesisin fiyatı % 31 ile ilk sırada yer alırken, tesisin lokasyonu % 29 ile ikinci sırada görülüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.